Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem sikerült a bravúr, kikapott a Loki

| 2010. 05. 08. | 16:39:37
Debrecen - A DVSC-KORVEX egy góllal maradt alul a női kézilabda bajnoki döntő második mérkőzésén, így a Győr megvédte címét, és sorozatban harmadszor bizonyult az NB I. legjobbjának. + Képgaléria!
Nem sikerült a bravúr, kikapott a Loki
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy arra számítani lehetett, a Debrecen nagy lendülettel kezdte a találkozót, és az első mérkőzésen halványabb Bogdanovics góljaival előnybe is került a hajdúsági gárda. Ehhez persze az is kellett, hogy remekül védekeztek a hazaiak, hat perc alatt mindössze egyszer tudott betalálni a Győr. A címvédő először a 14. perc végén került előnybe, és szép lassan át is vette a játék irányítását. Kemény, igaz, korántsem durva játék jellemezte az első félidőt, amit a játékvezetők megannyi kiállítással toroltak meg: előfordult, hogy három mezőnyjátékossal támadott a házigazda, három alkalommal pedig páros kiállításra is sor került. A Loki az utolsó percre ledolgozta három gólos hátrányát, ám a lefújás előtti pillanatokban ismét elhúzott kettővel az ETO.

Szünet után Kiss Éva bravúrok sorát mutatta be, ami megfelelő alapot biztosított a fordításhoz, ráadásul ha Kazai Anita higgadtabb, nem két, hanem négy gólos lehetett volna a debreceni előny. A győriek a meccs ezen szakaszában futottak az eredmény után, helyzetüket pedig nem könnyítette meg az, hogy védekezésben három alapemberük - Kovacsics, Spiridon és Amorim - is két kiállítással rendelkezett. A vendégek ennek ellenére ismét átvették a vezetést, szinte percre pontosan ugyanakkor, mint az első játékrészben. A győriek játékát elsősorban Eduarda Amorim lendítette fel, akit képtelenek voltak tartani Bulathék: a brazil légiós hatszor volt eredményes a második félidőben.

Hét perccel a vége előtt már négyre nőtt a zöld-fehérek előnye, és ekkor már eldőlni látszott a mérkőzés sorsa. A Loki azonban nem adta fel, Bognár és Hornyák góljaival feljött kettőre, és csak Pálinger hatalmas bravúrjának köszönhetően nem csökkent még inkább a különbség. Másfél perccel a vége előtt eldönthette volna a meccset az ETO, ám gól nem született az akcióból, a másik oldalon ellenben betalált Bogdanovics, tovább fokozva az izgalmakat. Szűk egy perc volt már csak hátra, amit gyakorlatilag végigtámadott a Győr, a debrecenieknek így már nem maradt idejük és lehetőségük az egyenlítésre. A Győr ezzel a sikerrel elhódította a bajnoki címet, történeke során hetedszer.

Arany Ászok Liga, döntő, 2. mérkőzés:
DEBRECEN-GYŐR 25-26 (12-14)
Debrecen, játékvezetők: Kékes Cs., Kékes P.
DEBRECEN: Kiss É., Triffa (kapusok), Bogdanovics 8, Bognár 5 (2), Borbás, Bulath 3, Csáki 2, Hornyák D. 2, Juhász 1, Kazai, Lovrics, Mörtel 1, Slakta 1, Szabó V. 2. Edző: Köstner Vilmos.
GYŐR: Pálinger, Oguntoye (kapusok), Amorim 7, Bradeanu 3, Deáki, Görbicz 5 (3), Hornyák Á., Kovacsics 2, Mayer, Mraviková 3, Orbán, Spiridon 1, Vérten 5. Edző: Konkoly Csaba.
Kiállítások: 16, ill. 16 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 4/3

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Győr javára.

www.kezi.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Autó motortere kapott lángra Debrecenben
Autó motortere kapott lángra Debrecenben
Az Ótemető és a Rakovszky utca kereszteződésében.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.