Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ide nekünk a Győrt!

| 2010. 04. 19. | 22:31:32
Debrecen – Bajnoki döntőbe jutott a DVSC női kézilabdacsapata, miután fergeteges hangulatban, hazai pályán is legyőzte a Vácot, és megnyerte a párharcot. Az aranycsatában jöhet a Győr! + Képgaléria!
Ide nekünk a Győrt!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden úgy kezdődött, hogy a DVSC küzdött Tóth Tímea ellen, és 10 perc után vezetett Tóth. A magyar válogatott klasszisa egymaga szerezte a Vác összes addigi gólját, amire a Loki csak hárommal tudott válaszolni. Tulajdonképpen ennek szellemében folytatódott a meccs: szinte mindent Tóth csinált a vendégeknél, talán még a DVSC-t is megjárt Temes vállalkozott, a többiek mindent alárendeltek e két játékosnak. A Loki sokkal inkább csapatként működött, „csak” a játék leglényegesebb eleme, a góllövés nem ment a hajdúságiaknak.

Sikerült naggyá tenni Herr Orsolyát, Bogdanovics és Juhász is ziccereket hibázott, előbbit ki is vette támadásból Köstner mester, és milyen jól tette! A helyettes, Mörtelnek kétszer is elsült a keze a kilencesről, tudatosítva Herrben, hogy nem minden papsajt (19. perc: 7–6). A szekér azonban döcögött tovább, így kerülhetett ismét előnybe a Németh András irányította ellenfél, a piros-fehérek pedig futottak az eredmény után. Amikor Temesék már kettővel mentek (26. perc: 9–11), begyújtotta a rakétáit a DVSC, és egy huszáros rohammal a félidő végéig fordítani tudott (12–11). Ebben volt némi szerepe Kiss Évának is, aki ragyogóan védett, egyszer például pimaszul lefülelte a nagy Tóth ejtését.

Szünet után még keményebb felfogásban küzdöttek a lányok, Kiss tartotta a formáját, amivel igazán tartást adott a társaknak, ez pedig egy kiváló védőmunkában nyilvánult meg. A Vác elkezdett szenvedni, és a 38. percben – a meccs során először – háromra tornázta fel az előnyt a debreceni társaság (17–14). A közönség is sziporkázott, hogy teljes legyen a kép, Mörtel pedig ontotta a gólokat (41. perc. 19–14). Ami a Loki repertoárjából hiányzott az első félidőben, az eredményes szélsőjáték, abból szünet után kaptunk ízelítőt Csáki és Kazai jóvoltából. A meccs ezen szakaszában a Vác szétesett csapat benyomását keltette, de még túl sok volt hátra ahhoz, hogy döntőben lássuk a Lokit.

A Vác bizony nem adta fel! A tetemes előny hirtelen kettőre csökkent (47. perc: 21–19), és egy csapásra megváltozott a hangulatunk. Emiatt leginkább Temest okolhattunk, aki a hátán vitte a csapatát, ha már Tóthnak nem ment. Szerencsére nálunk Bulath felvette vele a kesztyűt – egyszer kis híján szó szerint is, mindketten pihentek érte két percet –, így maradt a két-három gólos különbség. Amikor Bulath pihent, akkor a fiatal balszélső, Kazai volt a gólgyáros, élményszámba menő találatokkal okozva örömöt a mintegy kétezer debreceni szurkolónak.

Mörtel továbbra is gondoskodott róla, hogy Herr rémálmainak a főszereplője legyen, és megint öttel ment a Loki (52. perc: 27–23)! Ekkor a bátrabbak már nagy pénzben fogadtak volna a Loki-győzelemre, és az izgulósok is kezdtek felszabadulni. A hajrában már profiiként tartották magukat a debreceniek, a váciak becsületből még küzdöttek, de lélekben feladták a harcot. A remekül játszó Bulath jó „barátnőjének”, Temesnek csak behúzott egyet a végén, amiért piros lapot kapott, és kérheti az égieket, de leginkább a fegyelmi tagjait, hogy ne tiltsák el. Ez azonban senkinek nem szegte a kedvét, a közönség örömmámorban úszott. Köszönjük, debreceni lányok!

A DVSC a bajnoki döntőbe jutott, és a legrosszabb esetben is ezüstérmes lesz. A másik ágon a Győr és a Békéscsaba csatázik, nem kérdés, hogy melyik csapat nyer. Az első meccset behúzta a bajnoki címvédő, szerdán játszanak Békéscsabán.

Női kézilabda NB I., elődöntő, 2. mérkőzés:
DVSC–Vác 31–26 (12–11)
Debrecen, játékvezetők: Dobrovits, Tájok
DVSC: Triffa, Kiss É. (kapusok), Bogdanovics, Bognár 6 (4), Borbás 1, Bulath 7, Csáki 2, Hornyák D. 1, Juhász G. 1, Kazai 4, Lovrics 1, Mörtel 5, Slakta, Szabó V. 3. Edző: Köstner Vilmos.
Vác: Herr, Juhász E. (kapusok), Bagócsi, Barján, Baross 4, Borkowska, Farkas, Klivinyi 3, Laki, Mezei, Temes 8 (2), Tóth T. 8 (2), Uhraková 1, Vaszari 2. Edző: Németh András.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 5/4
A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2–0, a DVSC javára.

Mesterszemmel

Köstner Vilmos: – Nagyon örülök, hogy amivel megbíztak, amit elvártak tőlünk, azt teljesítettük. A második félidőben akadozott a támadójátékunk, de szünet után már elkaptuk a ritmust. Boldog vagyok, mert egy kiváló csapatot győztünk le. A két meccs alapján megérdemelt a továbbjutásunk.

Németh András: – Visszaesés tapasztalható a játékunkban. Tóth Timi a válogatottnál megsérült, mások is bajlódtak sérüléssel, mi pedig ahhoz kevesen vagyunk, hogy ezen formaingadozás nélkül túljussunk. A körülményekhez képest helytállt a csapat. Kurvázták őket, köpködték őket, szerencsére nekem nincs sok hátra a nyugdíjig, mert ha így folytatódik, akkor hamarosan életerős férfiak még meg is verik a lányokat a pályán. Abban a miliőben én már nem szeretnék résztvenni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Fico állapota stabil, de továbbra is súlyos
Fico állapota stabil, de továbbra is súlyos
Ismét megműtötték a szlovák kormányfőt.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát