Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elismerés Bulath Anitának

| 2009. 12. 18. | 18:29:29
Debrecen – Bulath Anita, a DVSC átlövője nyújtotta a legkiegyensúlyozottab teljesítményt a magyar válogatottból a női kézilabda-világbajnokságon.
Elismerés Bulath Anitának
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tekintélyes kézilabdás szaklap, a kezi.hu értékelte eképpen a debreceni együttes átlövőjét. A többiek, mármint Triffa Ágnes, Szabó Valéria és Juhász Gabriella más nem kaptak annyi dicséretet, de szégyenkezni egyiküknek sincs oka, hiszen egy olyan válogatottnak voltak a tagjai, mely összességében helytállt a világbajnokságon.

A kezi.hu a csapatot úgy értékeli, hogy Mátéfi Eszternek sikerült egy igaz csapatot építenie, míg első kapitányi fellépésén, a szeptemberi dániai Világkupán sokszor láttunk a válogatottól bátortalan játékot, meccs közben falfehér arcokat, és elszenvedtünk egy történelmi, húsz gólos vereséget Norvégiától, addig a világbajnokságon a csapat már mert játszani. Pálinger, Görbicz és Szamoránsky visszatérésével ez a csapat még komolyabb terveket szőhet.

A kézi.hu értékelése (a játékosokat 1-10-ig osztályozták):
Kapusok:
Herr Orsolya (8): Pálinger távollétében abszolút vezéregyénisége lett a csapatnak, jól láthatóan érezte, hogy bízik benne a kapitány, így tudása közel maximumát nyújtotta, az igazán komoly csapatok ellen a meccsek nagy részében bravúrosan védett. (9 mérkőzés, 275/104 védés, 38 %-os védési hatékonysgá)
Pastrovics Melinda (6): Hat mérkőzésen kapott szerepet, döntő meccsszituációkban kevésszer volt a pályán. (6 mérkőzés, 53/19 védés, 36 %-os védési hatékonyság)
Triffa Ágnes (6.5): Mindössze 25 lövés ment a kapujára, a keretből ő töltötte a legkevesebb időt a pályán, viszont több mint 50 százalékos hatékonysággal védett. A csoportból való továbbjutásról döntő, Japán elleni mérkőzés második félidejében a kapujára menő lövések 60 százalékát védte, nagyban hozzájárulva ezzel a középdöntő eléréséhez. (4 mérkőzés, 25/13 védés, 52 %-os védési hatékonyság)
Jobbszélsők:
Bódi Bernadett (6): Minden meccsen szóhoz jutott, 25 lövésből 17 gólt ért el, többnyire tehát értékesítette a helyzeteit, de kevés alkalommal tudták helyzetbe hozni társai. Gyors lerohanásból mindössze két gólt lőtt. (9 mérkőzés, 17 gól, 68 %-os lövőteljesítmény, 1 kiállítás)
Orbán Adrienn (5): Neki volt a leggyengébb lövőszázaléka a magyar csapatból a tornán (18 lövésből 5 gól), 7 mérkőzésén kevésszer került helyzetbe, öt indulásból kétszer talált be. (7 mérkőzés, 5 gól, 28 %-os lövőteljesítmény)
Átlövők:
Bulath Anita (8): A magyar válogatott talán legkiegyensúlyozottabban teljesítő játékosa, annak ellenére, hogy a mezőnyjátékosok közül ő volt a legtöbbet a pályán. Képességeihez mérten a maximumot hozta ki magából, kérdés, mennyit tud még fejlődni a következő években. Támadásban és védekezésben is alapember, noha idén őszig csak nagyon kevés lehetőséget kapott a válogatottban, de Kínában megmutatta, hogy lehet rá építeni. (9 mérkőzés, 34 (2) gól, 58 %-os lövőteljesítmény, 4 kiállítás)
Szekeres Klára (6):
Többnyire védekezésben kapott szerepet, bár nem volt túl sokat a pályán. A rábízott védekezés-irányító feladatokat megoldotta, bár gyakran állították ki. (8 mérkőzés, 5 gól, 63 %-os lövőteljesítmény, 6 kiállítás)
Tomori Zsuzsanna (5): Játéka továbbra is talány, hiszen hosszú percekre el tud tűnni a pályán, sok hibával játszik, és a gyorsaságán is lenne mit javítani. Annak ellenére, hogy a BL-győztes Győrben alapember, a válogatottban viszont ritkán képes jó teljesítményre. (9 mérkőzés, 19 (1) gól, 43 %-os lövőteljesítmény, 4 kiállítás)
Tóth Tímea (5): Húzóembernek kellett volna lennie, ehhez képest epizódszerep jutott csak neki a világbajnokságon. És nem azért, mert nem kapott bizalmat a kapitánytól, hanem, mert sokadszor „bizonyította”: a válogatottban megközelíteni sem tudja klubformáját. Nagy kérdés, hogy ez kinek a felelőssége. (9 mérkőzés, 34 (8) gól, 56 %-os lövőteljesítmény, 1 kiállítás)
Zácsik Szandra (8): A külföldiek számára alighanem a világbajnokság egyik legnagyobb felfedezettje. Támadásban és védekezésben egyaránt kimagasló teljesítményt nyújtott, csak rövidebb hullámvölgyei voltak. A magyar csapat legjobb góllövőjének bizonyult a tornán. 38 akciógólt szerzett, 2 alkalommal büntetőből talált be. (9 mérkőzés, 40 (2) gól, 56 %-os lövőteljesítmény, 4 kiállítás)
Irányítók:
Kovacsics Anikó (6):
Lendületet vitt a csapat játékába, nagy kedvvel szervezett, a büntetőket is megfelelő százalékkal értékesítette. (8 mérkőzés, 22 (8) gól, 58 %-os lövőteljesítmény, 2 kiállítás)
Szucsánszki Zita (7): Görbicz távollétében egyértelműen ő volt a csapat első számú karmestere, ennek megfelelően nem is okozott csalódást, képes volt stílust adni a csapat támadásainak, jól szervezte a játékot, betörésekből, egyéni akciókból, de átlövésekből is eredményes volt. (8 mérkőzés, 27 (5) gól, 50 %-os lövőteljesítmény, 4 kiállítás)
Beállók:
Szabó Valéria (6.5): Helyzeteit többnyire gólra váltotta, igaz, ritkán jutott el hozzá a labda, védekezésben jól teljesített. (9 mérkőzés, 13 gól, 72 %-os lövőteljesítmény, 2 kiállítás)
Tóth Katalin (6.5): Egy kivételével gólra váltotta helyzeteit, ami parádés teljesítmény, ügyes beálló-játékot mutatott, a jövőben még többet lehetne foglalkoztatni. (9 mérkőzés, 16 gól, 94 %-os lövőteljesítmény, 2 kiállítás)
Balszélsők:
Juhász Gabriella (6): Vérten sérülése miatt sok lehetőséget kapott, indításait többnyire gólra váltotta, szélről azonban többet hibázott, védekezésben pedig nem találta a helyét, gyakran rontott ki feleslegesen a falból, sok gólt lőttek róla, szélsőhöz képest nagyon gyakran állították ki. (9 mérkőzés, 23 gól, 70 %-os lövési hatékonyság, 5 kiállítás)
Vérten Orsolya (0):
A csapatkapitány a középdöntőben egyik mérkőzésen sem léphetett pályára, mivel a norvégok elleni találkozó első félidejében lábizom-sérülést szenvedett, így a magyar csapat legfontosabb találkozói közül mindössze a románok, valamint egy félidőt a norvégok ellen szerepelhetett. Lerohanásait gólra váltotta, szélsőpozícióból néha hibázott, védekezése megfelelő volt, teljesítménye azonban sérülése miatt nehezen értékelhető. Az osztrákok elleni helyosztóra visszatérve hamar bizonyította, hogy mekkora klasszis. (5 mérkőzés, 21 gól, 68 %-os lövőteljesítmény).

www.kezi.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Debrecen „egyik legszebb és legcsendesebb” városrészén aszfaltoztak
Debrecen „egyik legszebb és legcsendesebb” városrészén aszfaltoztak
Fontos útvonalon fejlesztették, hiszen ez az utca vezet az orvosi rendelőhöz.
Hirdetés
Hirdetés
Újabb üzemanyagárstop jöhet
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.