Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debreceniek tolták a világbajnok kézisek szekerét!

| 2010. 07. 05. | 11:27:11
Debrecen – Három játékost és az edzőt adta a magyar női főiskolás válogatottnak a cívisváros, meg is lett az eredménye: világbajnoki cím! Csáki Viktória, Kazai Anita, Sopronyi Anett, illetve Varga József volt a sikerkovács. A férfiaknál Lókodi Gergő ünnepelhetett.
Debreceniek tolták a világbajnok kézisek szekerét!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kézilabdázók főiskolás világbajnokságát Kelet-Magyarországon rendezték meg az elmúlt napokban. A magyar női válogatottban három DVSC-Korvex-játékos, Csáki Viki, Kazai Anita és Sopronyi Anett is szerephez jutott. A gűárda edzője az a Varga József, akit a lokista szurkolóknak aligha kell bemutatni, hiszen tősgyökeres debreceni, irányította is a Lokit, a legutóbbi pontvadászatban pedig az újonc Siófokot edzette.

A világbajnokság központi helyszíne a nyíregyházi Bujtosi Szabadidőcsarnok, s a meccsek nagy részét szabolcsi településeken játszották, de a magyar lányok egy találkozóra átruccantak Hajdú-Bihar megyébe, Nyíradonyban léptek pályára Brazília ellen. A torna körmérkőzéses rendszerű volt, a programot pedig megpróbálták úgy összeállítani, hogy a csattanó, a törökök elleni meccs  maradjon a végére, hiszen két évvel ezelőtt, az olaszországi világbajnokságon a magyar és a török együttes csatázott az aranyéremért.

Nos, azúttal nem jött be a rendezők számítása, de senki hullajtott könnyeket. A körtmérkőzéses rendszerben a magyar az utolsó forduló eredményétől megszerezték a világbajnoki címet, így a török elleni várva várt derbi tét nélküli lett, az immár világbajnokként pályára lépő magyarok „természetesen” kikaptak.  

– Győzelem, világbajnoki cím! Kell-e ennél több? – mondta boldogan Varga József edző a csehek elleni győztes meccs után, melyen bebiztosította vb-címét a magyar együttes.

A magyar válogatott mérkőzései:
Magyarország–Románia 36–28
Magyarország–Japán 32–22
Magyarország–Brazília 38–21
Magyarország–Lengyelország 30–19
Magyarország–Csehország 31–22
Magyarország–Törökország 33–40

VB-cím a férfiaknál is!

A férfi főiskolás válogatottat az egykori kiváló beállós, Rosta István vezette. A nőkkel ellentétben itt két csoportban zajlottak a küzdelmek, és a csoportelsők vívták a világbajnoki döntőt. Az NB I-ből kiesett DKSE átlövője, Lókodi Gergő abszolút meghatározó tagja volt a magyar gárdának, mely végül megnyerte a csoportját is, illetve a a csehek elleni döntőt is. Lókodi a fináléban négy góllal segített győzelemhez a magyar főiskolás válogatottat, mely 1996 után tudott ismét világbajnok lenni.

Férfiak, Döntő:
Magyarország–Csehország 33–26 (16–13)

Csoportmeccsek:
Magyarország–Szerbia 31–25
Magyarország–Lengyelország 36–22
Magyarország–Egyesült Arab Emirátusok 39–18
Magyarország–Ciprus 28–22

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Az Extraligában szereplő DEAC három szettben győzött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.