Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A névnapos mester elmondta a titkot

| 2010. 04. 06. | 17:22:08
Debrecen – Milyen recept szerint lehet legyőzni idegenben az alapszakaszban egy ponttal előrébb végzett Vác együttesét? – tette fel a kérdést a Cívishír Köstner Vilmosnak.
A névnapos mester elmondta a titkot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A női kézilabda NB I. rájátszásában a nőknél új lebonyolítás debütál. A férfiaktól kölcsönzött egyenes kiesés rendszer annak a csapatnak kedvez, mely előrébb végzett az alapszakaszban. A DVSC esetében a Vác a kedvezményezett az elődöntőben, azaz a két nyert mérkőzésig tartó párharc Duna-parti kisvárosban kezdődik, és ott is fejeződik be, amennyiben szükség lesz harmadik ütközetre. A Lokinak mindenképpen idegenbeli sikerre van szüksége a bajnoki döntőhöz.

Az első meccset április 11-én, vasárnap délután játsszák. Mi a siker receptje? – tette fel a kérdést a Cívishír a névnapos Köstner Vilmosnak.

– A kézilabda sajnos nem egy receptre felírható játék, ha nem annál sokkal bonyolultabb. Aktív individuális és kollektív szellemiséget egyszerre igénylő sport. A recept akkor legyen az, hogy a játékosok kiváló egyéni teljesítménye a csapatérdek szempontjából valósul meg. Ez lesz a mi törekvésünk Vácon – mondta a névnapos Köstner Vilmos.



Bogdanovics Anna és Tóth Tímeáék harca a Hódosban, ahol gond nélkül nyert a Loki

Arra a kérdésre, hogy miként lehet negyven alatt tartani a mezőny legtermékenyebb csapatát, a Loki mestere is „szakmázott”.
– Az előző gondolatot folytatva: jó egyéni védekezés szükséges, de egymást kisegítve. Ez nem egy-egy elleni játék, itt a közös védekezésen van a hangsúly, illetve a megfelelő visszarendeződésen, mert azzal tudjuk elkerülni, hogy annyi indításos gólt kapjunk mint legutóbb, amikor a Vác vendégei voltunk – fejtette ki Köstner Vilmos, aki a jó kapusteljesítményt is megemlítette mint az utolsó szalmaszál, amibe még kapaszkodni lehet.

A Loki legutóbb mához egy hónapja tette tiszteletét Vácon, és 37–30-ra kikapott. Az a meccs támpontot jelent a debreceniek számára.
– Azon a mérkőzésen egyszerre tapasztaltam jót és rosszat, a lényeg, hogy a hibáinkból tanulni kell. Sok jó előkészítés után a befejezéssel adódtak gondjaink, Herr Orsolyával szemben sok-sok ziccert hibáztunk. Jobb technika, jobb helyzetfelismerés és nagyobb koncentráció szükséges. Bár az utóbbi időben szerintem fejlődött a csapatjátékunk, a váciak még mindig előrébb tartanak. Most azért készülünk, hogy vasárnapra felnőjünk hozzájuk, s ha a kiugró egyéni teljesítményeket fegyelmezett védekezéssel tudjuk támogatni, akkor meglehet a bravúr – szólt a remény hangján Köstner Vilmos.

A DVSC váci vendégjátékát április 11-én, vasárnap 15 órától a SportKlub élőben közvetíti. A két nyert mérkőzésig tartó párharc debreceni összecsapását április 18-án rendezik a Hódosban. Amennyiben harmadik meccsre lesz szükség, úgy annak Vác ad otthont április 25-én.

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Debrecen polgármestere a kampányba beszállva két veszélyt lát
Papp László: a város 2030-ra meghatszorozza a gazdasági teljesítményét.
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!