Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Loki máris belehúz

| 2009. 01. 02. | 19:00:03
Debrecen – Az év végi trauma, a kupából való kiesés után remélhetőleg kellemesebb meglepetéseket tartogatnak számunkra a DVSC női kézilabdázói az új esztendőben.
A Loki máris belehúz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bakó Botond együttese vasárnap (18 óra) Hódmezővásárhelyen vív bajnokit, s ha nem lett volna a csúnya újvárosi fiaskó még az óesztendő utolsó napjaiban, akkor most a fejünk se fája, és előre behúznánk a két pontot a tabellán a DVSC-nek. A debreceni együttes úgy kapott ki – és esett ki – a Magyar Kupában a dunaújvárosi csikócsapattól, hogy az első félidő hajrájában már hat találattal is vezetett.

Bakó Botond vezetőedző a klubja honlapján vezetett blogjában nyilvánosan kért bocsánatot minden szurkolótól.

– A meccs előtti napokban próbáltuk sulykolni a csapatba, hogy nehéz meccs vár ránk Dunaújvárosban - sajnos sikertelenül. Túlzott önbizalommal és hiányos motivációval léptek pályára a lányok, s természetesen tisztában vagyok vele, hogy én is hibáztam, magamba kell néznem, hogy mit rontottam el. Az viszont egyértelmű, ha valaki nem tud mindent megtenni a klubjáért, az már régen rossz, s itt elsősorban a motivációs problémákra gondolok, ezekből kell levonni a megfelelő konzekvenciákat. Nem az a csapat játszott kedden, amelyet mi, illetve a nézők látni szeretnénk. Szégyellem magam azok előtt a szurkolóink előtt, akik idejüket és pénzüket a csapatra áldozva eljöttek Dunaújvárosba, s ha a lányokat vagy engem kritikával illetnek, azt kell mondanom, igazuk van. S azt is tudom, hogy ez nem vigasztal, de magam és a csapat nevében szeretnék még egyszer elnézést kérni tőlük – írja Bakó edző.

A debreceni hölgykoszorúnak nincs ideje rágódni az újvárosi fiaskón, és nincs idő gyógyítgatni a sebeket, mert január 3-án, azaz vasárnap este Hódmezővásárhelyen szerepelnek, mégpedig bajnokin. A találkozó elméletileg még az őszi szezon meccse, histzen az alapszakasz első körének utolsó összecsapása. Atársaságnak az újvárosi vereség után aligha kell külön motivációt keresni.

– Nehéz meccs vár ránk, hiszen egy jó csapat otthonában lépünk pályára – mondta a dvsckezilabda.hu-nak Bakó Botond. – Erős a vásárhelyeik játékosállománya, s egyáltalán nem reális a tabellán elfoglalt tízedik helyük. Nehéz lesz, hiszen egy negatív élmény van a hátunk mögött, s ezt feledtetnünk kell a szurkolókkal, s nehéz lesz, mert elvárás a győzelem, s ez azért okoz némi nyomást. Határozottan, jól, a taktikát fegyelmezetten betartva kell játszanunk, s ami a legfontosabb: mindenkinek ezer százalékon kell pörögni!

Az állás:

Az alapszakaszt követően az 1-4. helyezettek két nyert mérkőzésig tartó elődöntőt játszanak, majd a győztesek a két nyert mérkőzésig tartó döntőben játszanak a bajnoki címért, az elődöntők vesztesei pedig szintén két nyert mérkőzésig a bronzéremért.

Az alapszakasz 5-8. és 9-12. helyezettjei 4, 3, 2, illetve 1 bónuszponttal indulva játszanak 6 fordulós rájátszást ligarendszerben az 5-8. és a 9-12. helyért. A 11. és 12. helyezett csapatok esnek ki a másodosztályba.

dvsckezilabda.hu/kezi.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kósa Lajos tuskónak nevezte Magyar Pétert
Kósa Lajos tuskónak nevezte Magyar Pétert
A debreceni politikus szerint anyák napján nem illik politikai nagyrendezvényt tartani.
Hirdetés
Hirdetés
Felborult egy autó a szováti úton
Felborult egy autó a szováti úton
A debreceni tűzoltókat riasztották.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Varga Mihály: nem az adók miatt drága az üzemanyag
Táblázatot tett közzé a pénzügyminiszter.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.