Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szenzációs magyarok

| 2009. 12. 16. | 22:41:49
Debrecen – Az esélyesek sikerét hozták a debreceni jégkorong-világbajnokság harmadik, szerdai játéknapjának mérkőzései.
Szenzációs magyarok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nap első találkozóján két addig nyeretlen gárda, Kína és Mexikó csapott össze, s a két válogatott jó és izgalmas derbit produkált a Főnix csarnokban. A kínaiak 3-0-s előnyt szereztek, de a mexikóiak nem adták fel, két gyors gólt is ütöttek, a meccs utolsó szakasza végül 4-2-es kínai vezetésnél kezdődött. A vége 6-3 lett, a fölényben játszó Kína megérdemelten nyert és szerezte meg a pontokat. Xiaobo Guan, a kínai tréner így értékelt: - A csapat nem nyújtott 100 százalékos teljesítményt, nem vagyok teljesen elégedett. A két gárda között sokkal nagyobb a különbség, mint azt az eredmény mutatja. A magyarok elleni meccs viszont nagyon nehéz lesz pénteken – nyilatkozta az ázsiai edző.

A hazaiak legnagyobb riválisai, a britek szerdán a spanyolokkal csatáztak, és drámai körülmények között, hosszabbításos győzelemmel folytatták szereplésüket. Már az első harmad kitűnő játékot hozott: Nagy-Britannia Lee a kék vonalról eleresztett bombájával szerzett vezetést, amit Mathew Davies meg is duplázott, ám a hispán együttes nem hagyta magát, és emberelőnyös helyzetekből Vasquez és Munoz révén egyenlített. A második játékrész tehát 2-2-es döntetlenről indult, aztán folytatódott a kiélezett küzdelem, sőt, a spanyolok fordítani tudtak, Duggan góljára az első harmadhoz hasonlóan Munoz és Vasquez válaszolt.

A britek tehát 3-4-ről mentek neki az utolsó harmadnak, és hiába lőtt Bowie és Norton is, Munoz harmadik találata miatt hosszabbításra kényszerültek. A hirtelen halál a ráadás 3. percének elején következett be, amikor hőssé váló Duggan lőtt a kapuba. 6-5-re győzött tehát Nagy-Britannia a vb eddigi legjobb mérkőzésén, de minden dicséretet megérdemel Spanyolország válogatottja is. Peter Russell, a britek edzője a meccs után megkönnyebbülten nyilatkozott: - Az egész találkozón dekoncentráltan játszottunk, de lehet, hogy a spanyolok voltak túl jók, ezt nem tudom. Olyan dolgok történtek, amelyekre nem tudok magyarázatot adni, de a hosszabbításban mellénk állt a szerencse. A szerencsére a magyarok ellen is szükségünk lesz… - mondta a szakember.

És ebben igaza is van: a hazaiak az esti meccsen szenzációsak voltak Dél Korea ellen, a remek iram közepette már az első percen megszerezték a vezetést Somogyi révén, majd a mintegy ezer, kiváló atmoszférát teremtő szurkoló örömére Kiss kiállítása után - az ötperces emberhátránynak fittyet hányva - további két gólt ütöttek (gólszerzők: Nemes, Pavuk). 3-0-ról indult a második harmad, amelyben – hiába a koreaiak lelkesedése – továbbra is a magyarok domináltak, és Popovics, valamint Bartalis révén öt gólra növelték előnyüket. A záró etapban már nem volt vita, a hazaiak gyorsan újabb találatot értek el (Somogyi révén), és végül 6-0-ra győztek.

Csütörtökön szünnap következik a vb-n, pénteken viszont jön a folytatás: Spanyolország Dél-Koreával (13 óra), Nagy-Britannia Mexikóval (16.30), Magyarország pedig Kínával (20 óra) csap össze a Főnixben.
A belépés továbbra is ingyenes!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Franciás séta Debrecenben – sokat lehet belőle tanulni!
Franciás séta Debrecenben – sokat lehet belőle tanulni!
A sport mellett szimbolikusan érintik az irodalmat, a képzőművészetet, a történelmet és természetesen a gasztronómiát is.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.