Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Spanyolország kipipálva

| 2009. 12. 13. | 23:29:35
Debrecen – A várakozásoknak megfelelően, győzelemmel kezdett a magyar válogatott a debreceni U20-as jégkorong-világbajnokságon. Hétfőn Mexikó ellen tör babérokra a magyar gárda. +Képgaléria!
Spanyolország kipipálva
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A világbajnokság vasárnapi nyitónapjának első meccse a Nagy-Britannia-Kína összecsapás volt, amely az előzetes esélylatolgatásoknak megfelelően brit fölényt hozott, de a kínaiak szívósságára sem lehetett panasz. A brit gárda ezzel együtt már a negyedik percben megszerezte a vezetést, az első harmad végén 2-0-ra, a második harmad után 5-0-ra vezetett, végül pedig 8-0-ra győzött a négy gólt ütő Robert Farmer vezérletével.
Peter Russell, a brit együttes vezetőedzője így értékelt: - Nagyon jó meccsen vagyunk túl, végig uraltuk a játékot, de igazából még felkészülési periódusban jár a csapat. A cél az, hogy minden meccset megnyerjük szombatig, s akkor talán a magyarokon is felül tudunk kerekedni – nyilatkozta a szakember. A négygólos Robert Farmer szerint sem állt még össze igazán a játékuk, ám a nyitónapon azért neki majdnem minden összejött. 

A nap második összecsapásán a gyors dél-koreaiak nem kegyelmeztek a lelkes mexikóiaknak, már a 17. másodpercben(!) nálunk volt az előny, ezt követően pedig előfordult, hogy kettős emberhátrányban is gólt ütöttek. Az első harmad után már 6-0-ra vezettek az ázsiaiak, a vége pedig 12-0 lett a dél-koreai gárda javára. A mexikóiak kapusa, Diego Canton szerint ezzel együtt nem játszottak rossz meccset, de a védekezésben sok hibát követtek el. – Nagyon fiatal csapatunk van, amelynek egyelőre nem a feljutás a célja – nyilatkozta az egyébként Kanadában védő hálóőr.

Az esti programra végképp élet költözött a Főnixbe: a rendkívül kedves – és a helyi kis műkorcsolyázó-tehetségek által prezentált – műsor után Studniczky Ferenc, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke, Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, valamint a svéd Christer Englund IIHF-chairman ünnepélyesen megnyitotta az eseményt, amelyen a magyar válogatott a spanyolok ellen mutatkozott be a közönségnek.

Ez a meccs sem hozott sokkal szorosabb küzdelmet, mint a délutániak, a magyarok Németh emberhátrányból szerzett találatával jutottak előnyhöz, amit a 7. percben Somogyi duplázott meg, aztán az első harmadban még három hazai gól esett Szilágyi, Bartalis (ő lett a meccs legjobb magyarja) és Nemes révén. 5-0-nál kezdődött a második etap, amelynek ideje alatt a mintegy ezer magyar hokirajongó örömére tovább folytatódott a hazai dominancia, Quevedo szép szépítő góljára Tóth és Somogyi válaszolt. Az utolsó harmad spanyol találattal kezdődött, majd az utolsó percben Pavuk góljával zárult. A magyarok 8-2-re nyertek, J. P. MacCallum szövetségi edző pedig elégedetten nyilatkozott.
– Nagyon jó kezdésnek érzem ezt a meccset, igazából az első harmadban már eldőlt a pontok sorsa. Örülök, hogy góllal fejeztük be a találkozót. Jó csapatunk van, amelynek mindig az az összecsapás a legfontosabb, amelyet éppen játszik – mondta a szakember.

Hétfőn 13 órától a britek Dél-Koreával, a 16.30-tól a spanyolok Kínával, míg 20 órától a magyarok Mexikóval csapnak össze a Főnixben. A belépés díjtalan!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!