Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Razovék ideje lejárt, jöjjenek a fiatalok!

| 2010. 08. 31. | 12:49:32
Debrecen – Drasztikus fiatalításba kezdtek a debreceni jégkorongozók. György József edző szerint nincs más választás, mert olyan bajnokság következik, melyben az öregeket „élve megeszik, bedarálják”.
Razovék ideje lejárt, jöjjenek a fiatalok!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Augusztus utolsó napján megkezdődik a verejtékes munka a Debreceni Hokiklub felnőtt gárdájánál, hogy az októberi bajnoki rajtra ütőképes csapattá formálódjon a társaság. Szinte rá sem ismer majd a csapatra a közönség a bajnoki nyitányon, hiszen a régiek közül alig maradnak. Akik felett eljárt az idő, „nyugdíjba” mennek, vagy megbékélnek a sanyarú helyzettel, a kevesebb játéklehetőséggel. Igor Razov, a debreceni jégkorongozás ikonja a régi érdemeire való tekintettel marad, de György József szerint neki már nem nagyon kéne erőlteni a játékot. A fiatalítás szükségességét egyébiránt tavasszal – az elmúlt évek aranyhalmozása fényében – kudarcot jelentő bronzérem is jelezte.

 


Igor Razovnak harminc évvel fiatalabbakkal kell megküzdenie a csapatba kerülésért!

– Az OB I/B-ben új szelek fújnak, hiszen összevonták a juniorbajnoksággal, ami azt jelenti, hogy a tavalyi mezőny négy csikócsapattal bővül. Az alapszakaszban együtt küzdünk, utána szétválunk, és játszunk még egy kört külön is. A Budapest Stars, a Dunaújváros, az Újpest és a belgrádi Crvena Zvezda ellen csak úgy tudunk partiban lenni, ha jelentősen átalakítjuk a keretet, de az OB I/B bajnoka, a Szeged is tovább erősödött, miután egyesült a Szabadkával. A juniorkorú játékosaink közül hatan-heten tartanak már ott, hogy a felnőttek között bevethetők, továbbá a miskolci élvonalbeli csapatból kimaradó ifjakkal szeretnénk még erősíteni. Az OB I/B-ben olyan lesz az iram, hogy az öregeket élve megeszik, bedarálják a fiatalok – indokolt György József játékosedző.

 

A fiatalítás egyik áldozata Molnár Zsolt, aki húsz évet húzott le a DHK-ban, s neve már csak azért is összeforrt a debreceni hokival, mert éveken át ő volt az egyetlen hajdúsági a csapatban. Igaz, a mostani átalakítás eredményeképpen jelentősen nő a saját nevelésű hokisok száma, de a hátvéd, aki tavaly még az első sorban kapott helyet, joggal sérelmezi, hogy vele senki sem közölte: hagyja abba! A játékos nem látta a nevét a hoki-szövetség honlapján is megtalálható nevezési listán, s akkor esett le tantusz: nem kell.

 


Molnár Zsolt szebb visszavonulásban reménykedett  (Fotó: akosfoto.hu)

György József szerint egyszerűen tudomásul kell venni, hogy az idő eljár az ember felett. Bár tudása alapján az OB I-ben is játszhatna, elmondása szerint neki már az OB I/B is megterhelő.

– Amikor Debrecenbe kerültem, ötven gyerekkel foglalkoztunk, most pedig százötven fősre duzzadt a DHK lélekszáma, a felnőttel együtt összesen hét csapatot versenyeztetünk. Miután megtartok napi négy edzést a kicsiknek, valahogy nincs kedvem és energiám este jégre lépni és edzeni. Márpedig edzés nélkül mit sem ér az egész. Bevallom: a legszívesebben hanyagolnám a játékot a felnőtt csapatban, de nem tehetem, mert Korcsinszky György elnök úr ragaszkodik hozzám – fejtette ki a játékosedző, hozzátéve, hogy reményei szerint a fiatalok előbb-utóbb kiszorítják a felnőtt csapatból, s így oldódik meg a dilemmája. Molnárral kapcsolatban elmondta: a keret összeállítása az elnök hatásköre.

A megfiatalított DHK a felkészülés alatt pénz hiányában nem utazik edzőtáborba, hanem itthon „szenved”. György József csak egy rövid gyergyószentmiklósi kirándulást tervez, a román élvonalban szereplő székely gárda ideális partner lenne a bajnoki főpróbához.

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!