Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kikapott a Debrecen, mégis nyert

| 2015. 01. 27. | 21:58:10
Bebiztosította az ötödik helyét az alapszakaszban.
Kikapott a Debrecen, mégis nyert
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Hoki Klub azt az Újpestet fogadta a MOL-liga alapszakaszának 40. fordulójában, amely élet-halál harcot vív a rájátszásba kerülésért a Ferencvárossal. Ennek megfelelően rendkívül motiváltan hokiztak a lilák, de a debreceniek is, akiknek mindössze egy pont kellett ahhoz, hogy bebiztosítsák az ötödik helyet az alapszakaszban. Igazán élvezetes, kiegyenlített, kőkemény meccset láttunk, kár, hogy ezúttal a vártnál kevesebben, mintegy 300-an látogattak ki a Derék utcai jégcsarnokba.

A gólínséget az újpestiek törték meg a második harmad végén, de a harmadik elején rögtön egyenlíteni tudott a DHK. A két kapus kivédte a csatárok szemét, a kevés gól ellenére azonban igazán élvezetes csata zajlott a jégen. Miután a felek sem a rendes játékidőben, sem a ráadásban nem tudták döntésre vinni az ügyüket, büntetők következtek. A párbajban egyedül az újpesti Elomo volt eredményes, így a budapestiek vitték el a bónusz pontot, a DHK-nak pedig maradt egy, de az is sokat ér: a rájátszás ötödik helyét.

Két hazai meccs vár még a héten a debreceniekre, akik pénteken a Dunaújvárost, vasárnap, az alapszakasz finisén pedig a Miskolcot látják vendégül, azaz befolyásolhatják, mely gárda végez az alapszakasz élén, és élvezheti majd végig a pályaelőnyt a rájátszásban. Az biztos, hogy a debrecenieknek külön meccset vívnak az elődöntőbe kerülésért a Brassóval vagy az Érsekújvárral.

Mol-Liga, lapszakasz, 40. forduló:
Debreceni Hoki Klub – UTE 1:2 bü. (0:0, 0:1, 1:0, 0:0)
Debrecen, 300 néző. Vezette: Kincses, Németh (Soós, Muzsik)
DEBRECEN: Borogyin – Jemeljanov, Csíki, Ladányi , Hári, Könczei – Szadikov, Voronov, Berta, Kaszkov 1, Sijka – Tőkési, Prakab, Dancsfalvi, Szicsov (1), Vaszjunyin – Wéber, Okos, Barabás, Tőke (kapus).Edző: Jevgenyij Muhin
ÚJPEST: Pleszkán – Coleman, Durák, Kiss D., Tapio, Elomo – Lindgreen (1), Hegyi D., Dömötör, Csányi, Virág 1 – Zalavári, Garbacz, Reichter, Pichler Á., Turbucz (1) – Sommer, Hodos, Ágoston (kapus). Edző: Szilassy Zoltán
Kiállítások: 10, ill. 10 perc

Mesterszemmel

Jevgenyij Muhin: – Az 1-1-es végeredmény a két kapus teljesítményét dicséri. Az Újpest előtt le a kalappal, nagyon küzd a rájátszásért, és az most már vélhetően sikerülni is fog neki. Mi is motiváltan játszottunk egy remek ellenféllel szemben, mindenáron nyerni akartunk, de most mi jöttünk ki rosszabbul a hosszabbítás utáni lutriból.
Szilassy Zoltán: – Maximálisan elégedett vagyok, mert Debrecenben nagyon nehéz igazodni a körülményekhez, a megszokottnál kisebb méretű pályához, illetve a rendkívül okos edző által felkészített hazai csapathoz. Minden játékosomat dicsérem, de kiemelem Pleszkán kapust, aki egészen imponálóan védett. Öt pont az előnyünk a Ferencvároshoz képest, ami két fordulóval az alapszakasz vége előtt tetemesnek tűnik, de mi nem tekintjük annak, azaz a hátralévő két mérkőzésen is élet-halál harcot vívunk.
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Fricska a Fradinak: a Paksé a Magyar Kupa
Fricska a Fradinak: a Paksé a Magyar Kupa
A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.
Továbbra is kritikus állapotban van a szlovák kormányfő
Továbbra is kritikus állapotban van a szlovák kormányfő
Továbbra is súlyos állapotban van a besztercebányai kórházban Robert Fico - jelentette be a besztercebányai Roosevelt kórházban tartott sajtótájékoztatóján Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes szerdán este.
Gazdaság
Nyíregyházi cég vette meg a debreceni Kartonpackot
A Covid alatt helyezték állami felügyelet alá.
Pünkösd: két napig minden nagy élelmiszerbolt zárva tart
Addig várhatóan megrohamozzák az üzleteket az emberek.
A nőgyógyászati és a biotechnológiai üzletág bevételei ugrottak meg
A Richter árbevétele csökkent, nyeresége nőtt.
Rangos díjat vehetett át Debrecen polgármestere
Papp László közös sikernek tartja az elismerést.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.