Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Imádkoznak, hogy minden rendben legyen

| 2010. 03. 09. | 11:28:18
Debrecen – Huszáros hajrával megnyerte a jégkorong OB I/B alapszakaszát a DHK, de ez még csak annyit jelent, hogy a Szegeddel játszik a döntőbe jutásért. Messze még a címvédés. + Kanadai táblázat!
Imádkoznak, hogy minden rendben legyen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A debreceni jégkorongozók utolsó alapszakaszbeli meccsükön 23–4-es győzelmet arattak a dunaújvárosi Jégtörők ellen, és ezzel az első helyen jutottak a bajnoki elődöntőbe. Az elmúlt évek gyakorlatához képest változik a lebonyolítás. Míg korábban a csapatok három győzelemig tartó rájátszásos párharcot vívtak az alapszakaszbeli helyezések alapján, addig ebben az esztendőben úgynevezett Final Fourt rendeznek, azaz a négy csapat egy torna keretében dönti el a dobogós helyezések sorsát, mégpedig Dunaújvárosban (március 20-21.).

A debreceniek, mint az alapszakaszban élen végzett társaság, a Szegedi Tisza Volánt kapják ellenfélül a március 20-i elődöntőben. A tabella alapján akár legyinthetnénk is, de György József vezetőedző óva int a túlzott magabiztosságtól.

– A szegedieké egy folyamatosan fejlődő csapat. Nagyon komolyan veszik a hokit, a hírek szerint úgy edzenek, mint a profik, azaz minden nap. Mi csak álmodozunk erről. Érdemes megfigyelni, hogy a bajnokságban egyre szorosabb meccseket játszottak mindenkivel, a végén a Jégtörőktől csak hosszabbításban kaptak ki, a MAC-ot pedig megverték. Talán a legjobb kondícióban lévő gárda, sikerre éhes fiatalok alkotják. Ezzel együtt persze mi vagyunk az esélyesebbek, csak hangsúlyozom, hogy nem szabad félválról venni az elődöntőt – mondta a Cívishírnek György József, a gárda játékosedzője (a képen), aki az alapszakaszban a kanadai táblázat élén végzett a bajnokságban.

György József már elmondta portálunknak, hogy nem ért egyet a Final Four-ral, mert szerinte ott a pillanatnyi forma dönt majd a csapatok között, és nem feltétlenül igazságos, de elfogadja a szövetség elöljáróinak a döntését. Mint mondta, ha a DHK a legerősebb összeállításában tud pályára lépni a jövő hét végén Dunaújvárosban, akkor nagy a sansz a címvédésre, de ha meghatározó emberek kidőlnek, akkor gondok lehetnek.ű

– Engem például még lehet pótolni, de Máthé Csabát már nem! – utalt a DHK-portás meghatározó szerepére György József. – Csaba a csapat lelke, ő ad nekünk támaszt és önbizalmat. Talán az összes sportág közül a jégkorongban van a legfontosabb szerepe a kapusnak. Ha ő megsérül vagy lebetegedik, akkor végünk van! Imádkozunk, hogy minden rendben legyen, és akkor hazahozzuk a bajnoki trófeát Dunaújvárosból – így György József.

BeA

A DHK kanadai táblázata az alapszakasz után

Jelmagyarázat:
Gp:
meccsek száma; G: gól; A: gólpassz; Pont: gól és gólpassz együtt; +: a csapat gólt lőtt, amikor a pályán volt; –: a csapat gólt kapott, amikor a pályán volt.

Az OB I/B állása:

A Jégtörők–Szeged mérkőzés, de az érdemben nem befolyásolja a tabellát. A bajnoki elődöntőben, március 20-án Debrecen–Szeged és Jégtörők–MAC összecsapásokat rendeznek. Másnap, március 21-én a győztesek a bajnoki címért csapnak össze.

 



 

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Debrecen „egyik legszebb és legcsendesebb” városrészén aszfaltoztak
Debrecen „egyik legszebb és legcsendesebb” városrészén aszfaltoztak
Fontos útvonalon fejlesztették, hiszen ez az utca vezet az orvosi rendelőhöz.
Hirdetés
Hirdetés
Újabb üzemanyagárstop jöhet
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.