Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Férfias küzdelemben alulmaradtak a debreceniek

| 2015. 01. 30. | 21:45:35
Számunkra nem volt téje a meccsnek, de a vereség sosem esik jól...
Férfias küzdelemben alulmaradtak a debreceniek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A MOL-liga alapszakaszának utolsó előtti fordulójában a Dunaújvárost fogadta a debreceni gárda, amely úgy lépett pályára, hogy a hátralévő két meccs eredményétől függetlenül az ötödik, azaz rájátszást érő helyen végez a bajnokságban. A vendégek számára azonban volt tétje a palánkcsatának, nem is kicsi! Az Újváros az alapszakasz-elsőségért hajtott, ennek megfelelően nagy tempót diktált, de felvették azt a debreceniek, és végig partiban voltak!

A végig izgalmas, nyílt találkozón végül egy potyagól döntött a vendégegyüttes javára, miután Borogyin kapus benézett egy lövést a kék vonalról, de az orosz kapust jogtalan lenne elmarasztalni, hiszen amióta a debreceniek kapuját őrzi először beltizett hazai pályán. A debreceniek számos helyzetet hagytak kihasználatlanul, bár az egyetlen, a saját nevelésű Könczei Áron által szerzett találatuk élményszámba ment. A Dunaújváros pedig a győzelme ellenére is csak második helyen végez, mert közben a Miskolc behúzta a kötelezőt Újpesten, így a borsodiak az alapszakasz győztesei.

A rájátszásra nézve optimizmussal töltheti el a debreceni hokibarátokat, hogy ki-ki meccset tudtak vívni egy élcsapattal. Az alapszakaszból még egy forduló van hátra, a DHK vasárnap az alapszakasz-győztes Miskolc ellen zár, mégpedig hazai pályán. Reméljük, sokan lesznek kíváncsiak az ütközetre a tócóskerti jégcsarnokban. Mert a presztízs még számít!

MOL-liga, alapszakasz, 41. forduló:
Debreceni HK-Dab.Docler 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)
300 néző, vezette: Mayer, Haszonits, Pálkövi, Sipos.
DHK: Borogyin – Jemeljanov, Csíki, Ladányi (1), Hári, Könczei 1 – Szadikov, Voronov, Berta (1), Sijka, Kaszkov – Tőkési, Prakab, Vaszjunyin, Szicsov, Dancsfalvi – Wéber, Barabás, Okos. Edző: Jevgenyij Muhin.
Dunaújváros: KALNINS – POZSGAI 1, Hüffner, Galanisz, Azari, SZAPPANOS (2) – Martine,  Mestyán, Eskelinen, Gröschl (1), Peterdi – Somogyi, Hruby, Szepessy, Papp V.  1, Nagy R. (1) – Dörök, Magosi, Léránt. Edző: Donald McLean.
Kiállítások: 2, illetve 6 perc.

Mesterszemmel

Jevgenyij Muhin: - Ki-ki meccset játszottunk, két súlyos védelmi hibából kaptuk a gólokat, és nem bírtunk a remekül védő dunaújvárosi kapussal. Leginkább a gyenge helyzetkihasználásunkat okolhatjuk a vereségért. A rájátszásban ennél több kell.
Donald MacLean: - Jó mérkőzést vívtunk a debreceniekkel, akik annak ellenére keményen küzdöttek, hogy számukra nem volt tétje az összecsapásnak. Szinte végig öt-öt ellen játszottunk, ritka az ilyen kevés kiállítást hozó meccs. Összességében elégedett vagyok, a védekezésünk például kifejezetten jól működött. Három pontért jöttünk Debrecenbe, megszereztük.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.