Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debreceniek is beleszólnak a magyar hoki dolgaiba

| 2010. 06. 11. | 19:25:43
Debrecen – Korcsinszky György és Éles Krisztina a DHK képviseletében bekerült a magyar jégkorong-szövetség döntéshozó testületébe. Korcsinszky Györgyöt minden sporbarát ismeri, de ki Éles Krisztina?
Debreceniek is beleszólnak a magyar hoki dolgaiba
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar jégkorong-szövetség pénteki tisztújító közgyűlésén szavaztak a küldöttek az elnök személyéről, illetve az elnökség tagságáról, tovább az ellenőrző testület tagjairól. Két debreceni, Korcsinszky György, a debreceni hoki megalapítója, a DHK elnöke, illetve Éles Krisztina, a DHK elnökségi tagja remélt bizalmat a közgyűléstől. Utóbbiról érdemes tudni, hogy a jégkoronghoz anyaként kötődik, továbbá felesége a megyei közgyűlés fideszes elnökének, Rácz Róbertnek.

Miután Studniczky Ferenc, a szövetség eddigi legsikeresebb elnöke a közelmúltban lemondott, új vezetőt választottak a küldöttek. Nem volt nehéz dolguk a szavazásnál, hiszen egyedül Közgép zRt. vezérigazgatója, Németh Miklós indult. Ő meg is kapta a többségi bizalmat, akárcsak az elnökség tagjai, köztük a debreceni Éles Krsiztina.

Korcsinszky György, aki a pénzügyi gazdálkodást ellenőrző testület tagja lett, a Cívishírnek elmondta, Éles Krisztina beválasztása nem a férje politikai befolyásának szólt, hanem az ambíciózusságának, illetve a debreceni jégkorong tekintélyének.

Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának elnöke úgy fogalmazott: „Legyenek felkészülve, mert lesz egy olyan adótörvény-módosítás, amilyen még soha, a mostani kormány minden eddiginél jobban fogja támogatni a sportot, de segíteni csak azon lehet, akinek van elképzelése a jövőről."

Nos, a magyar hokisoknak igencsak komoly elképzeléseik vannak a jövőről, például visszajuttatni a magyar válogatottat a legjobbak közé. Ennek érdekében Budapest megpályázta és meg is nyerte a 2011-es Divízió I-es világbajnokság rendezési jogát.

Az elnökségbe egyébként tekintélyes üzletemberek és politikusok kerültek be, úgy mint Keszég Attila, a Red Bull magyarországi igazgatója, valamint Soltész Miklós államtitkár.

A Magyar Jégkorong-szövetség tisztségviselői:
Elnök: Németh Miklós.
Elnök-helyettesek: Kovács Csaba és Zsigmond Barna
Elnökési tagok: Csabai Gábor, Egri István, Éles Krisztina, Jászai Péter, Kangyal Balázs, Készeg Attila, Ocskay Gábor, Soltész Miklós és Szélig Árpád.
Ellenőrző testület: Korcsinszky György és Krauss Tamás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.