Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen az orosz útra lépett

| 2014. 07. 24. | 13:21:11
A legjobbtól tanulni nem szégyen, márpedig sokat kell tanulni!
Debrecen az orosz útra lépett
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Összeállt a csapat, a Debreceni HK újoncként megmérkőzik a MOL-ligában. Új orosz edző, hat orosz légiós, rutinos magyarok és reményteljes jövő előtt álló debreceni fiatalok alkotják a keretet - számolt be Mocsári Attila, a DHK első embere a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Az eseményen természetesen Debrecen jégkorongozó polgármestere, Kósa Lajos is tiszteletét tette, aki úgy fogalmazott, hogy a debreceni sport életében ez egy rendkívül fontos esztendő. A városi elöljáró emlékeztetett rá, hogy bár a DHK  sok nagyszerű győzelmet aratott és szorgosan gyűjtögette a bajnoki címeket a másodosztályban, a feltételek eddig nem voltak adottak a MOL-ligához.

"Most minden összeállt! A DHK-nak utánpótlásában több száz debreceni gyerek kergeti a korongot, tehát a dedbreceni hokinak immár nagy bázisa is van, most már nem csak jégcsarnokra, hanem gyakorló csarnokunkra is büszkék lehetünk, a város pedig teljes mellszélességgel a csapat mellett áll" - foglalta össze Kósa.

Az új orosz vezetőedző, a játékosként a szovjet, majd az orosz első osztályban szereplő, edzőként a KHL-ben is tevékenykedő Jevgenyij Muhin rövid bemutatkozás után elárulta, sokáig gondolkodott, mielőtt elfogadta a debreceniek ajánlatát. Végül azért mondott igen, mert hallott a magyar jégkorong dinamikus fejlődéséről, és nemes feladatnak érzi azt, hogy ehhez ő is hozzátegye a szakmai tudását.


Jevgenyij Muhin

Mocsári Attila klubelnök kifejtette, hogy a DHK korábban is az orosz iskola mellett kötelezte el magát, az új klubvezetés pedig ezt megerősítette, hiszen meggyőződésük, hogy új színt visznek ezzel a magyar hokiba. Mocsári szerint eddig a magyar élcsapatok észak-amerikai, illetve skandináv vonal mentén próbáltak előre jutni, míg Debrecen a technikásabb, látványosabb hokit játszó orosz jégkorong képviselőitől akarja tanulni a sportág csínját-bínját.

Az első MOL-ligás esztendőben ne legyenek vérmes reményeik! – ezt Kósa és Mocsári egyaránt hangsúlyozta. A polgármester szerint azért három év múlva már a MOL-liga végső sikerére is esélyes csapatot szeretne látni, mert Debrecenben mindig a csúcsot illik megcélozni, fogalmazott.

Ez az esztendő tehát a tapasztalatszerzés éve lesz, és örömteli, hogy az oroszok mellett helyi fiatalok is jégre lépnek. Egyikük, Könczei Áron az első, aki debreceni születésűként a felnőtt magyar válogatottságig vitte, igaz, nem tétmérkőzésen, de felkészülési találkozón már magára ölthette a címeres mezt.

Magyar válogatottság tekintetében egyébként máris jól áll a DHK! Ladányi Balázs 227-re, Tőkési Lajos 170-re, Artyom Vaszjunyin pedig 49-re lehet büszke.

A Cívishír azon kérdésére, hogy mekkora a csapat költségvetése, és ebből hány forint áll máris rendelkezésére, Mocsári Attila úgy nyilatkozott, hogy a város „ajándéka” (30 millió forint) mellett szponzori támogatások, a TAO-kedvezmény és reklámtevékenység révén összejön a mintegy 150 millió forintos büdzsé.

A MOL-liga szeptember 19-én, pénteken kezdődik, a DHK hazai pályán kezd az Újpest ellen. Addig is láthatjuk edzőmeccsen az új DHK-t, de Mocsári Attila pontos időponttal még nem tudott szolgálni, ugyanis még nem állt össze a felkészülési menetrend.

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.