Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az élvonalba menekül a Debrecen!

| 2012. 01. 30. | 16:33:38
Debrecen – Muszáj elindulni az OB I-ben, máskülönben a saját nevelésű játékosainkat nem tudjuk megtartani. Már most környékezik őket a riválisok, de inkább nálunk üssék a korongot! – így a debreceni hokisok első embere.
Az élvonalba menekül a Debrecen!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen sportváros – hirdeti a pályán lévő felirat a Derék utcai műjégcsarnokban, erős jóindulattal pedig rábólinthatunk. Azért kell a jóindulat, mert ahhoz, hogy a cívisváros ennek maradéktalanul megfeleljen, szüksége lenne még egy férfi kézilabdacsapatra, illetve egy jégkorongcsapatra az élvonalban, hogy két, Magyarországon igencsak népszerű sportágat, illetve szakágat említsünk. Momentán egyikkel sem büszkélkedhet Debrecenben, előbbi két éve halt meg másodszor a rendszerváltás óta, s egyelőre nem készül feltámadni, a másik pedig a hokicsapat, mely agyonnyeri magát a másodosztályban, de immár egy évtizede nem jut előrébb.
Most felcsillanni látszik a remény, hogy a Debreceni Hokiklub belépőt vált a kis hazánk legjobb csapatai közé. Korcsinszky György klubelnök szerint „egyszerűen muszáj belevágni”.

Egyetemi alapok

– Eljutottunk oda, hogy a saját nevelésű játékosainkat megkörnyékezik az OB I-es csapatok. Tudomásul kell venni, hogy az OB II sokaknak már nem hat a csábítás erejével, a fiatalok – teljesen érthetően – ki szeretnék magukat próbálni a legmagasabb osztályban. Nekünk menni kell utánuk, azaz fel kell vállalnunk az OB I-et, hogy megtartsuk őket – mondta Korcsinszky György. – Mi azt mondjuk, meg kell teremteni a lehetőségét annak, hogy ezek a fiatalok Debrecenben hokizzanak, továbbá arra törekszünk, hogy más tehetséges fiatalokat Debrecenbe csábítsunk. Az új OB I-es csapat kialakítása is nagymértékben múlik azon, hogy kiknek sikerül bekerülniük a Debreceni Egyetemre, tudniillik egyetemi alapokon szeretnénk működtetni a klubot.

Az orosz vonal

A leendő OB I-es csapatnak még nincs meg az edzője, de keresik – árulta el Korcsinszky György. A debreceniek a régi kapcsolatok révén a jégkorong szuperhatalmának számító Oroszország felé kacsintgatnak. Igor Razov, illetve a 15 évvel ezelőtti OB I-es DAHK légiósai jelentik az orosz vonalat. Nem csak edzőt, hanem játékosokat is szerződtetnének.

– Tudjuk, hogy az első évben nem leszünk dobogósok az OB I-ben, de nem szeretnénk utolsók sem lenni. Ehhez mindenképpen jó képességű légiósok kellenek. Hangsúly a jón van. Gyenge külföldieket semmiképpen nem akarunk hozni, akkor inkább játsszanak a mieink! – mondta határozottan a klubelnök.

A város pénze nem kell!

Korcsinszky György számításai szerint mintegy 70 millió forint szükséges az OB I-es induláshoz. A magyar-román MOL Ligával egyelőre nem számolnak, csak a hazai, előreláthatólag nyolccsapatos élvonalban szeretnék letenni a névjegyüket. Sokat segít a TAO-kedvezmény – jegyezte meg a DHK elnöke, hozzátéve, hogy reményei szerint még évekig megmarad ez a támogatási forma. A várostól készpénzt nem várnak, köszönik szépen azt is, hogy kedvezményes áron kapják meg a jégpályát a meccsekre, illetve az edzésekre – így Korcsinszky György, aki „normális gondolkodású emberekből álló” támogatói kör kialakítást tervezi, melynek tagjai bíznak a jégkorong közösségformáló erejében. Egy hónapon belül már tisztábban lehet látni az ügyben – mondta a DHK első embere.

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mérgező gáz egy nyíradonyi családi házban
Mérgező gáz egy nyíradonyi családi házban
Jelzett a szén-monoxid-érzékelő.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés