Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hoki OB I. közelebb van, mint gondolnánk?

| 2010. 03. 22. | 15:08:31
Debrecen – Furcsa, hogy nincs élvonalbeli hokicsapata annak a városnak, melynek a polgármestere amatőr jégkorongozó. 2011-ben talán eljön a mennyország. A klubelnök meglepetéssel szolgált a Cívishírnek!
A hoki OB I. közelebb van, mint gondolnánk?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Cívishír Korcsinszky Györgytől, a Debreceni Hokiklub elnökétől várt választ a címben megfogalmazott kérdésünkre, illetve arra szakmai véleménye, hogy bár a DHK kiváló képességű játékosokat vonultat fel, szépen, lassan megöregedett. Ennek György József, a gárda játékosedzője hangot is adott az elvesztett bajnoki elődöntő után, alapos fiatalításra buzdítva a klub vezetését.

– Egyformán gondolkodunk György Jóskával, mert a klub vezetésének már évek óta az a törekvése, hogy folyamatosan saját nevelésű fiatalokat épít be a csapatba. Ebben a bajnokságban is több ifjú titánt dobtunk a mély vízbe, és elégedetten szólhatok a teljesítményükről, megállták a helyüket. Az igaz, hogy vannak idősebb játékosaink, de azért még mindig ők a nyerő embereink, hogy más ne mondjak, az 50 éves Igor Razov két gólt lőtt a hétvégi bronzmérkőzésen – reagált Korcsinszky György.

Örömmel hallottuk a Debreceni Hokiklub első emberétől, hogy az OB I-es szereplés közelebb van, mint azt a szurkolók gondolnák, a következő OB I/B-s bajnokság ugyanis az élvonalra való felkészülés jegyében telik.

– Egyet tudomásul kell venni, csak úgy van értelme az élvonalban szerepelni, ha saját nevelésű vagy erős debreceni kötődésű játékosokra épül a csapat, és nem a pofozógép leszünk a bajnokságban, mert csak így van esélyünk arra, hogy mind a város, mind pedig szponzorok mögénk állnak – mondta az elnök (a képen). – Az egyetemmel való megállapodásunk is arra vonatkozik, hogy Debrecenbe csábítsunk tanulni és hokizni vágyó fiatalokat, csak éppen nehéz olyan játékosokat találni, aki mind a kettőt komoly szinten tudja és akarja űzni. A következő tanévtől három fiatalt iskolázunk be, ez már szinte biztos, csak neveket még nem mondhatok. Szóval építjük a jövő OB I-es csapatát, reméljük, sikerrel járunk.
 
A klubelnök azt is elmondta, hogy számára nem ér fel csalódással a bajnoki bronzérem, mert egy hosszú alapszakasz után egy kétnapos torna döntötte el a helyezések sorsát, ami szokatlan és igazságtalan, mert nem ad reális képet az erőviszonyokról. Arra utalt, hogy az a Szeged lett a bajnok, mely hat pontot gyűjtött az alapszakaszban, míg a DHK 25 ponttal nyert meg, az elődöntőben pedig a pillanatnyi forma döntött.
 
– Egy hónapon belül kidolgozzuk a következő bajnokság stratégiáját, egyenként leülünk a játékosokkal, és megbeszéljük, hogyan tovább. György Józsefnek nem kell izgulnia, mert a fiatalítás jegyében vágunk neki a következő évadnak is. A jégkorong a glóbusz északi féltekéjén az első három legnépszerűbb sportágak közé tartozik, van benne fantázia – fejtette ki legvégül a törekvéseik létjogosultságát Korcsinszky György.

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Fico állapota stabil, de továbbra is súlyos
Fico állapota stabil, de továbbra is súlyos
Ismét megműtötték a szlovák kormányfőt.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát