Hirdetés

Hosszú Katinka megalázta, ezért lemondott a kapitány

mti

2016.01.07. 17:01

Hosszú Katinka megalázta, ezért lemondott a kapitány
Kiss László a szerdai sajtótájékoztatón, miután Hosszú Katinka faképnél hagyta (Fotó: mti)

Nem lesz ott Rióban a sikerkovács.

Hirdetés

Kiss László lemondott a magyar úszóválogatottnál betöltött szövetségi kapitányi tisztéről. A szakvezető döntéséről telefonon tájékoztatta az MTI-t csütörtökön.

Az elhatározásra a szerdán történtek késztették, miután megalázó helyzetbe került Hosszú Katinka sajtótájékoztatóján - indokolta lépését Kiss László. "Én jóindulattal voltam irántuk, semmit sem követtem el sem Hosszúékkal szemben, sem a magyar úszás ellen, hogy ilyen elbánást érdemeljek, mint amilyenben a médiaeseményen részem volt" - jelentette ki.

A szerdai sajtótájékoztató végén Kiss László szeretett volna beszélni az úszószövetséggel kapcsolatban bírálatokat megfogalmazó Hosszú Katinkával, ám a világ- és Európa-bajnoknő faképnél hagyta a hozzá igyekvő szakvezetőt anélkül, hogy szóba állt volna vele.

"Méltatlan ez az egész" - nyilatkozta a szakember. "Korábban négy olimpiáról is aranyéremmel térhettem haza úszóink jóvoltából, s azt kívánom, hogy Hosszú Katinkáék is éljék át ezt a boldogságot a riói olimpián, amelyen én már nem leszek ott, mert ezennel lemondok kapitányi tisztemről" - közölte Kiss László.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés