Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új bajnokot avatott a világ: Spanyolország a trónon

| 2010. 07. 12. | 01:02:19
Johannesburg – Véget ért a foci-vb, a legfontosabb meccsel: az aranyéremért vívott csatát az Európa-bajnok Spanyolország nyerte Hollandia ellen, hosszabbításban, egy Iniesta-góllal.
Új bajnokot avatott a világ: Spanyolország a trónon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A spanyolok kezdték magabiztosabban a mérkőzést, nem vártak arra, hogy a bika mozduljon, jó torreádorként nekimentek az áldozatnak szánt ellenfélnek. Ramos már a 3. percben gólt szerezhetett volna, a holland kapus bravúrral hárított a fejes után. Az nem volt kérdés, hogy labdabirtoklásban a spanyolok verhetetlenek lesznek, mezőnyfölényük több mint egyértelmű volt. Negyedóra után elkezdődött a tüskézés, potyogtak a sárgák (5 volt 28 perc után), voltak momentumai az Oranjének is, kezdtek érezhető feszültségben telni a percek.

Fél óra után látni lehetett: vb-döntőhöz illően heroikus csata zajlik a pályán. A szünetig helyzetekben nem is bővelkedett az összecsapás, a hollandok viszont kezdték átvenni az irányítást. Jókor jött a szünet: több futballra vágytunk.
A második félidőben folytatódott a tömény gyürkőzés, vártunk a megváltó gólra, ami megváltoztatja a találkozó menetét. Folyt tovább a rugdosódás is, a hollandoktól a meccs folyamán eddig a pillanatig legalább két embert kellett volna kiállítani (volt mellberúgás, talpalás, minden), de a narancsosok megúszták bepirosodás nélkül. A 62. percben meg a spanyolok úszták meg kapott gól nélkül, Robben totális ziccerben Casillas lábába rúgta a labdát.

Az utolsó húsz percre a hispánok ismét átvették a vezérkari főnök szerepét, de a csereként beállt Navas elbaltázta a nagy lehetőséget. A hajrá is a spanyoloké volt, de a hosszabbítás nem ismert kegyelmet: jött.

A ráadás elképesztő izgalmakat hozott, sorrendben Fabregas és De Jong is könnyen gólt szerezhetett volna, de csak nem akart megrezdülni az az átkozott háló. A 105. perc után már a büntetők réme kísértett, ám Heitinga második sárgája és kiállítása után a hollandoknak már nem volt visszaút: Iniesta a 116. percben egy okos támadás végén eldöntötte a kérdést. Spanyolország lett a világbajnok, teljesen megérdemelten.

Vb-döntő:
Hollandia-Spanyolország 0-1 (0-0, 0-0).
Johannesburg, 88 000 néző. Vezette: Webb (angol).
Hollandia:
Stekelenburg – Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst (Braafheid, 105.) – Van Bommel, Sneijder, De Jong (Van der Vaart, 99.), Kuyt (Elia, 74.) – Robben, Van Persie. Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk.
Spanyolország: Casillas – Ramos, Puyol, Piqué, Capdevila – Busquets, Xavi, Xabi Alonso (Fabregas, 84.), Pedro (J. Navas, 61.) – Iniesta – Villa (F. Torres, 105.). Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque.
Kiállítva: Heitinga (109.).
Gól: Iniesta (116.).

VB-menetrend, eredmények, tudósítások itt!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nemzetgazdasági Minisztérium: 2024-ben 5-6 százalékkal nőhet a reálbér
Tavaly a béremelkedés inkluzív módon valósult meg, hiszen az alacsonyabb keresetűek bére nagyobb ütemben növekedett.
Végre! Elkezdenék a Margit téri uszoda felújítását
Sok a munka. Kiírták a pályázatot.
Földutak kaphatnak aszfaltot Vámospércsen
Várják a kivitelezők jelentkezését.
Munkagépek a Tócóskertben; valamit muszáj lesz kezdeni a leromlott parkolóházzal
Június végére elkészül a szervizút részbeni megújítása.
Egyre több a külföldi vendég Debrecenben
Kijöttek az április adatok.
Támogatott tartalom
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
FIZETETT POLITIKAI TARTALOM. Kanizsay György Béla, az egyesület polgármesterjelöltje alapjaiban változtatná meg a fürdőváros működését.
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
A dolgozói létszám megduplázódik a bővítéssel.
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
A födém belső vízszigetelése tönkrement.