Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szuper Sasok ellen kezd a Maradona-gárda!

| 2010. 06. 12. | 11:13:33
Johannesburg – A világbajnokság második napján három pikáns derbit tartalmaz a menü. A nyíltan vb-címre pályázó Argentína Nigériával találkozik a legendás rögbistadionban, a johannesburgi Ellis Parkban.
A Szuper Sasok ellen kezd a Maradona-gárda!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csapata világbajnoki rajtja előtt a sportszerű játék fontosságára hívta fel a figyelmet Diego Maradona, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, minden idők talán legnagyszerűbb futballistája.

– Szép futballt akarunk látni, és élvezni akarjuk a vb-t. Aki nem játszik tisztán, az inkább menjen a lelátóra! – fogalmazott a játékosként 1986-ban világbajnok, botrányairól is elhíresült, 49 éves szakember, aki arra kérte a nemzetközi sportági szövetséget, hogy különösen ügyeljen a sportszerűségre.

Nigéria két éve az olimpiai döntőben alulmaradt Argentínával szemben, most itt a remek alkalom, hogy visszavágjon a pekingi sérelmekért. Ráadásul a 2002-es vb-n is argentin siker született, Batistuta góljával 1–0-ra nyertek a dél-amerikaiak. Diego Maradona számára külön érdekes lesz a találkozó, hiszen az 1994-es vb-n a Szuper Sasok elleni mérkőzést követően bukott meg a doppingteszten. Hogy a bombaerős argentinok milyen kezdővel futnak ki a legendás rögbistadion, az Ellis Park gyepére, az csak egy órával a meccs előtt derül ki, amikor Maradonáéknak ki kell tölteniük a jegyzőkönyvet.

A labdarúgó-világbajnokság második napján már három találkozót is láthatunk. A B csoportban teljes kört rendeznek: a koreaiak görögök elleni találkozója is jó focit ígér. A 2004-es Európa-bajnok két kiváló csatárában, Szamaraszban és Hariszteaszban bízhat. Az alacsony termetű és villámgyors koreaiak azonban nagyon veszélyesek lehetnek.

A végső győzelemre szintén esélyes Anglia is bemutatkozik. Fabio Capello csapata kiváló játékosok egész sorát vonultatja fel, így a papírforma szerint nem okozhat gondot a tengerentúliak legyőzése. Az amerikaiak azonban mindig masszív csapattal érkeznek a világbajnokságra, és hogy nem fogják könnyen megadni magukat, arra akár mérget is vehetünk.

A foci-vb menetrendje és eredményei itt!

Argentína– Nigéria (1994)

Argentína–Nigéria (2002)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisiklott egy Intercity Budapesten
Kisiklott egy Intercity Budapesten
Az elővárosi és távolsági vonatok sem tudnak bejutni a Keleti pályaudvarra.
Hirdetés
Hirdetés
Augusztus utolsó hetére ilyen időt jósolnak
Augusztus utolsó hetére ilyen időt jósolnak
Aki még kívánja a 37 fokot, örülhet.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Kétszer drágulhatnak a temetői díjak Debrecenben
Októbertől jöhetnek az új árak, de ehhez a közgyűlés is kell.
KSH: csökkent a nyilvántartott álláskeresők létszáma
Magyarországon 4 millió 765 ezer ember dolgozik.
Egyre többet költünk internetre, tévé-előfizetésre
Az összkiadásokba nem számolták bele a streamingszolgáltatásokat.
Aszfaltot kaphat Báránd több utcája
Könnyebb lehet a helyiek élete.
Hirdetés
Hirdetés