Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szenzációs szereplést produkáltak a debreceniek az ob-n!

| 2011. 02. 28. | 12:40:54
Debrecen – Tíz érem jutott a debrecenieknek, Kerekes Gréta visszavágott a felnőtt ob-n elszenvedett vereségért, Juhász Tamás első éves ifjúságiként nyert fú hármasugrásban: így szerepelt a DSC-SI az országos bajnokságon.
Szenzációs szereplést produkáltak a debreceniek az ob-n!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A fedett pályás versenyszezon a végéhez közeledve sorra követik egymást az országos bajnokságok. Az elmúlt hétvégén az ifjúsági és junior korcsoportúakon volt a sor, a megszokott helyszínen, a Syma Csarnokban. A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola 20 fős különítménye kitett magáért, tíz éremmel (két arany, négy ezüst és négy bronz) öregbítette a cívisváros hírnevét. A múlt heti felnőtt OB-n némi meglepetésre „csak” második helyet szerző Kerekes Gréta rendkívül motiváltan versenyezve, kiváló idővel védte meg tavalyi bajnoki címét, és visszavágott múlt heti vereségéért Munkácsy Petrának. Emellett idei legjobb eredményével 60 méteres síkfutásban is dobogóra állhatott, korosztálya két kiemelkedő versenyzője Nguyen Anasztázia és Schmelz Fanni mögött.

Az első éves ifjúsági korcsoportú Juhász Tamás magabiztosan, közel negyven centiméteres előnnyel nyerte meg a fiúk hármasugró versenyszámát. Ranglistavezetőhöz méltóan már az első sorozatban élre állt, az utolsó ugrásával (13,71) pedig bizonyította, hogy kiemelkedik korosztályából. Klubtársa, Magyar Zoltán a harmadik helyen végzett, és bár jobb eredmény elérésére is képes lehetett volna, fáradtan mozgott, mivel korábban 60 méteren és távolugrásban is rajthoz állt. Mindkét versenyszámban kiválóan teljesített, hiszen 60 méterenn egyéni csúccsal hatodik, távolban pedig egy centiméterrel lecsúszva a dobogóról lett negyedik.

Koroknai Máté bombaformában!

A DSC-SI éremfelelőse, Koroknai Máté ezúttal is kitett magáért. Legerősebb versenyszámában 400 méteren megszorongatta a junior vb-ezüstérmes Deák-Nagy Marcellt. 200 méteren balszerencséjére az egyes pályára sorsolták, és a szűk kanyar miatt kevés esély mutatkozott egy jó eredmény elérésére. Máté azonban rácáfolt a kétkedőkre és szenzációs futással, több mint fél másodperces egyéni csúccsal begyűjtötte a bronzérmet. Élete legjobb eredményét érte el Lesku Norbert is a junior fiúk 60 méteres gátfutó versenyszámában, minimális különbséggel lemaradva ért be ezüstérmes helyen, kiváló egyéni csúcsot jelentő 8,27 mp-s idővel. A lány ifjúságiak ugyanezen távján is sportcentrumos versenyzőnek jutott az ezüstérem: Szarvas Dóra a papírformának megfelelően szállította az újabb debreceni medált. A két nap záró versenyszámaiban, a 4x200 méteres váltókban is jól szerepeltek a debreceni fiatalok. A Lesku Norbert, Herman Sándor, Filep Máté, Koroknai Máté összeállítású kvartett végig harcban volt a legfényesebb éremért a toronymagas esélyesnek kikiáltott KSI-vel, de végül minimális különbséggel lemaradva meg kellette elégedniük az ezüstéremmel. Kellemes meglepetést szerzett a Lesku Robertával, Sárkány Fannival, Lakatos Zsófiával és Szarvas Dórával felálló lány ifjúsági váltó, hiszen az erős mezőnyben a harmadik helyen ért célba.

„Igazán elégedett lehetek, hiszen jó pár éve nem szerepeltünk ilyen eredményesen fedett pályás országos bajnokságon. A tíz érem és a további tizenöt pontszerző helyezés önmagáért beszél. Fiataljaink felnőttek a feladathoz és bizonyították felkészültségüket. Koroknai Mátétól és Kerekes Grétától már megszokhattuk a jó eredményeket, de teljesítményük így is minden elismerést megérdemel. Juhász Tamás, Lesku Norbert, Magyar Zoltán és Szarvas Dóra ismét előrébb léptek, és komoly erősítést jelenthetnek a jövőben a felnőtt bajnokságokon is. Külön szeretném még kiemelni és megköszönni edzőink áldozatos és eredményes munkáját. Csapó Lajos, Donka László, Giczei Csaba, Suba László és Szabó Robert felkészítésével érték el versenyzőink a kiváló eredményeket” – értékelte a látottakat Skoumal Péter szakosztályvezető.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
A szoboszlói teniszező a negyeddöntőben búcsúzott.
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hazánkban akut légúti fertőzés tüneteivel 207 900 ember keresett fel orvost.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés