Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Székely sztárt igazolt a magyar válogatott

| 2010. 12. 07. | 14:27:07
Csíkszereda – Miklós Edit Románia legjobb alpesi sízője volt. Ezután Magyarország legjobb alpesi sízője lesz. A csíkszeredai lány azt mondja: Romániát hagyta el, nem Székelyföldet.
Székely sztárt igazolt a magyar válogatott
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A csíkszerdai születésű Miklós Edit Románia egyik legjobb alpesi sízője volt. Csupán huszonkét éves, de már a 2006-os torinói olimpián ott lehetett volna, ha nem szenved előtte súlyos sérülést. Sikeresen tért vissza, az ország legjobb eredményét mondhatja magáénak azzal, hogy a 2008-as FIS Junior Világbajnokságon Formigalban ötödik lett lesiklás versenyszámban.

Az idei vancouveri téli játékokon pedig bejárta a világot az a képsor, amelyen a balesetet szenvedett Editet mentőhelikopter szállítja el a pályáról. Nem volt komolyabb a sérülése, de talán ez is szerepet játszott, amikor meghozta a döntést, hogy sportkarrierjét ezután magyar színekben folytatja.

– Romániát elhagytam, Székelyföldet sohasem fogom elhagyni. Elegem lett már a dolgokból, azt remélem, hogy itt majd több tiszteletet fogok kapni – idézi a kiváló sportolót a manna.ro erdélyi hírportál. A székely lány felrótta a román szövetségnek, hogy az osztrák edzője nem lehetett ott mellette Vancouverben az olimpián, mert nem fizették a tréner kiutazásának költségeit. Edit elárulta, hogy a román szövetséggel szemben a magyar belepótol az edző fizetésébe.

Hiába van meg a magyar állampolgársága, a magyar és a román szövetségnek meg kell állapodnia a versenyző engedélyéről. Amennyiben a románok nem állnak hozzá pozitívan, márpedig eddig nem is reagáltak a magyarok megkeresésére, Editet akár több évre is eltilthatják. Ő azonban optimista, s abban bízik, hogy már ebben a szezonban versenyezhet, természetesen magyar színekben.

– Februárban lesz a világbajnokság, ott az első tizenötben szeretnék benne lenni. Világkupákon pedig az első harmincban végeznék, de az első húsz is reális cél lenne – fogalmazott a 22 éves tehetség, akinek magyar szemüvegen keresztül szenzációs eredményei vannak. Lesiklásban és szuperóriás-műlesiklásban is a 18. helyen végzett a 2009-es Val d’Isere-i világbajnokságon, a világkupaversenyeken pedig a 26. pozíció volt az eddigi legjobbja. A 2008-as junior-világbajnokságon a fantasztikusan jónak számító ötödik helyet szerezte meg lesiklásban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.