Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Risztov Éva érmet nyerne Debrecennek

| 2011. 02. 17. | 10:49:29
Debrecen – Risztov Éva, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola olimpiai negyedik, világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok úszója napi 7,5 órát tölt a vízben: nagyra tör, de nem álmodozik, hanem dolgozik.
Risztov Éva érmet nyerne Debrecennek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hosszú kihagyás után a versenysporthoz 2009-ben Debrecenben visszatért Risztov hosszútávúszásban már bizonyított a tavalyi Európa-bajnokságon (az előkelő 7. helyen végzett), és továbbra is mindent megtesz azért, hogy álmai valóra váljanak. Napi 20-25 kilométert úszik, hiszen komoly céljai vannak: a június végén a cívisvárosban rendezendő medencés országos bajnokságon érmet akar szerezni Debrecennek, és a sanghaji hosszútávúszó világbajnokságon is a legjobbak között szeretne lenni.

-Túl vagyok az influenzán: januárban igencsak megviselt a betegség, de ez már a múlté, jól érzem magam, és dolgozom, ahogy csak bírok – nyilatkozta Risztov Éva, amikor feltettük neki az egyszerű, de őszinte „Hogy vagy?” kérdést. – Nagyon szeretnék érmet nyerni debreceni színekben az országos bajnokságon, hiszen sokat köszönhetek a városnak, ráadásul itt rendezik a versenyt. 1500 és 800 méter gyorson is összejöhet a medál, s noha elsősorban nyíltvízi hosszútávúszóként készülök a világbajnokságra, illetve a 2012-es londoni olimpiára, mindenképpen bizonyítani szeretnék a medencében is. A felkészülési időszak néha lelkileg és testileg is megvisel, és érthetően az előbbit nehezebb kezelni: agyban kell megoldani a nehézségeket, vagyis azt, hogy az ember mondjuk 15 km úszás után rávegye magát a következő „adagra”. Szerencsére sok segítséget kapok a Sportcentrumtól, például pszichológus támogatására is számíthatok, így aztán összességében jól érzem magam – mondta a debreceni klasszis, aki arra is büszke, hogy 4,1-es átlaggal abszolválta a vizsgaidőszakot a Debreceni Egyetemen. Nem kétséges, ennyi úszóedzés mellett ez kifejezetten bravúr!

Risztov Évát arról is kérdeztük, mivel tölti el azt a nem túl sok időt, amikor nem a medencében rója a kilométereket. Azt, hogy egy élsportolónak sem kell feltétlenül beszűkültnek lennie, bizonyítja az úszónő válasza: - Sokat olvasok, moziba járok, szerencsére van egy jó kis baráti társaságom, akikkel például a pókert sem vetjük meg. Eljárunk néha bowlingozni, nagy szerelmem pedig a színház: amikor a fővárosban éltem, sok előadást láttam, igyekszem Debrecenben is eljutni a teátrumba – mesélte Éva, akinek a medence a színpad: és bizony ő a főszereplő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tiszacsegei internetes csalót dugtak rács mögé
Tiszacsegei internetes csalót dugtak rács mögé
Soha nem is rendelkeztek az értékesítésre kínált termékekkel.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Fél év alatt rendeznék Sárándon a csapadékvíz okozta helyzetet
Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyezteti a belvíz.
Orbán Viktor tengelybe állította Debrecent az új Duna-híd avatásán
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben.
Akkumulátorgyár-ellenességével kampányol a Civil Fórum Józsán
A közlekedési és a vásárlási nehézségeket is emlegetik.
Ami néhány éve elég volt egy lakásra, ma már csak egy garázsra elég Debrecenben
A fővárosinál visszafogottabb kereslet ugyanakkor nem jelenik meg automatikusan az árakban.
Támogatott tartalom
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
A Smash Burger & Beer Bar a belvárosban várja a vendégeket.
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
FIZETETT POLITIKAI TARTALOM. Kanizsay György Béla, az egyesület polgármesterjelöltje alapjaiban változtatná meg a fürdőváros működését.