Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden idők legjobb teniszezője fölött eljárt az idő?

| 2011. 06. 30. | 12:24:43
London – Utoljára 2010. januárjában nyert Grand Slam-döntőt, most pedig kedvenc borításán 2–0-ról bukott meccset. Ha Roger Federer befejezi, csak vízhordók maradnak.
Minden idők legjobb teniszezője fölött eljárt az idő?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miután a Rolan Garroson finálét játszhatott, Wimbledonban az első számú esélyesként tekintettünk rá, hiszen a fű a kedvenc borítása, korábban pedig már hatszor diadalmaskodott, az első ötöt pedig zsinórban nyerte meg. Federer 2011-ben nem éri utol a hét wimbledoni elsőséget jegyző Pete Samprast, mert a negyeddöntőben a francia Tsonga ellen megadta magát, mégpedig 2–0-ás vezetésről. A termetes francia a játék minden elemében jobbnak bizonyult, és tulajdonképpen különösebb nehézségek nélkül fordított. Federer legendás nyerő ütéseiből alig láttunk, Tsonga pedig parádésan teniszett. Érdekesség, hogy tavaly is a legjobb nyolc között „vérzett el", akkor a cseh Tomas Berdychtől kapott ki.

A 26 éves Tsonga karrierje során harmadik alkalommal jutott egy Grand Slam-tornán az elődöntőbe. A legyőzött Roger Federer nyert már 16 Grand Slam-tornát, 17 ATP Masters Series-versenyt, öt Mesterek Kupáját (Tennis Masters Cup), hogy csak a legfontosabbak említsük, egyébként összesen 67 tornán diadalmaskodott. Megnyerte mind a négy Grand Slam-tornát, s ezzel teljesítette a karrier-Grand Slamet.

Federer idén elődöntőt játszott Melbourne-ben, döntőt vívott Párizsban, most pedig a negyeddöntőben búcsúzott, tehát nagyjából idén szerzett annyi pénzt és dicsőséget, mint a legyőzője, Tsonga eddigi pályafutása során. A legtöbb szakember szerint minden idők legjobb teniszezője, bár vannak, akik azt mondják, hogy a mai mezőny gyengésége is hozzájárult a nagy meneteléseihez. Sokan vélik úgy, hogy a kilencvenes évek közepén, amikor – többek között – Sampras, Becker, Edberg, Agassi és Courrier játszottak, Rogernek sokkal nehezebb lett volna annyi trófeát felhalmozni. Mire Federer felnőtt, a régi nagyok kikoptak, neki pedig nem jutottak korszakos zsenik ellenfélül.

Reméljük, nem adja fel, és még évekig marad a pályán, mert az a fajta elegancia, ami az ő játékát jellemzi, a tenisz aranykorát idézi. Rafael Nadal szenzációs munkabírású, biztos kezű játékos, de maga is elismeri, még ha le is győzi nagy riválisát, hogy Federer más, magasabb szinten űzi a teniszt. Az ideggyenge Djokovics tud még színt vinni a játékba, de rapszodikus teljesítménye miatt nehéz neki szurkolni, a többiek iparosok, akik remekül megtanulták az ütésfajtákat, de hiányzik a játékukból az ész.

Wimbledon, férfi egyes, negyeddöntők:
Tsonga (francia, 12.)-Federer (svájci, 3.) 3:6, 6:7 (3-7), 6:4, 6:4, 6:4
Djokovic (szerb, 2.)-Tomic (ausztrál) 6:2, 3:6, 6:3, 7:5

Nadal (spanyol, 1.)-Fish (amerikai, 10.) 6:3, 6:3, 5:7, 6:4
Murray (brit, 4.)-Lopez (spanyol) 6:3, 6:4, 6:4

A pénteki elődöntőben:
Nadal-Murray, Djokovic-Tsonga

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Remekeltek a fiatal debreceni karvezetők
Remekeltek a fiatal debreceni karvezetők
Az országos versenyen a legjobbak között voltak.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nettó átlagkereset: 417 ezer forint
A nettó kereset mediánértéke 340 700 forintot ért el.
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.