Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Leendő doktornő és volt rendőr Debrecen legfittebb emberei

| 2014. 07. 17. | 10:27:18
Mert ők a világ legjobb alakformáló sportját űzik.
Leendő doktornő és volt rendőr Debrecen legfittebb emberei
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hol vannak már azok az idők, amikor a kigyúrt férfiak hódítottak? Ma már a kötött, felpumpált izomzat nem menő, helyette a szálkás testekre gerjednek a nők. Mert ma már nem kizárólag a külső számít, hanem a képességek, az erő is. A crossfit által ugyanis nem csak az izom fejlődik, hanem az inak és az ízületek is erősödnek.
No de mi az a crossfit? Egy több sportágból összegyúrt filozófia, természetesen amerikai eredettel. Kecskés Zoltán debreceni fitneszedző, egykori kiváló súlyemelő szerint az alapját két olimpiai sportág, a súlyemelés és a torna adja.

Az egész test egyszerre mozog

– Nincs még egy sportág, amelyik ennyire megmozgat, a bokától a tokáig megdolgoztat, egyszerűen a világ legjobb alakformáló sportjáról beszélünk. A crossfitnek azonban elsősorban nem a tökéletes test kialakítása a legfőbb célja, az jön egyébként az edzések hatására, hanem az erő növelése. A crossfit olyan gyakorlatokból áll, a kettlebelltől a tornász gyűrűig, hogy az egész testet egyszerre mozgatja meg – fejtette ki Kecskés Zoltán, aki nemrég rendezte meg Debrecen nyílt bajnokságát.
Kilenc feladatot kellett teljesíteniük a versenyzőknek, akik összemérték a tudásukat, erejüket és technikájukat – többek között – négyütemű fekvőtámaszban, felhúzásban, guggolásban, felugrásban (helyből zsámolyra) és traktorkerék-görgetésben is. – A hölgyek között a Vezér Fitness kiváló edzőnője, az orvostanhallgató Stercel Vivien, a férfiaknál pedig a volt rendőr, a küzdősportokban jártas Váradi Zsolt vitte a prímet, ők tekinthetők Debrecen crossfit bajnokainak.

Tekintettel arra, hogy Magyarországon még nincs crossfit licenctulajdonos, a viadalnak a Cross Training nevet adtuk – árulta el a „cselt” Kecskés Zoltán, aki azt szorgalmazza, hogy Magyarországon a súlyemelő szövetség szerezzen licencjogot, a crossfitesek közül ugyanis súlyemelő tehetségre lehet bukkanni.

Edző nélkül ne!

Az Egyesült Államokban a lökés és a szakítás alapja a crossfit versenyeknek, így jövőre már ezt a technikát is el kell sajátítaniuk a magyar versenyzőknek, hogy tartani tudják a lépést. A crossfit ugyanis sokkal több mint szabadtéri kondiparkozás, bár Kecskés Zoltán annak jeles művelői előtt is megemeli a kalapját. Ez az új amerikai őrület minimálisan felszereltségű edzőtermet igényel, semmi szükség a bonyolult és méregdrága kondigépekre. A súlyemelő vagy a tornagyakorlatok elsajátítása azonban szakedző segítsége nélkül nem megy, ezért Kecskés Zoltán óva int mindenkit attól, hogy edző nélkül nekiugorjon szakítani. – Ezt a sportot bárki, bármikor elkezdheti. Hallottam már arról, hogy Budapesten gyerekeknek is rendeztek versenyt. A tábor egyre népesebb, Debrecenben belátható időn belül a szeniorok vagy öregfiúk számára is érdemes lesz meghirdetni egy megmérettetést. Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek. A crossfit nem más, mint a testünk karbantartása, alapképességeinknek a kiaknázása és fejlesztése – így Kecskés Zoltán.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Dunai hajóbaleset: még mindig keresik az öt embert
Dunai hajóbaleset: még mindig keresik az öt embert
Ameddig nincs meg minden eltűnt ember, nem mondható ki, hogy ők valójában áldozatok
Hirdetés
Hirdetés
Baleset Debrecen és Mikepércs között
Baleset Debrecen és Mikepércs között
A 47-es fő úton történt a baleset.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát