Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Leendő doktornő és volt rendőr Debrecen legfittebb emberei

| 2014. 07. 17. | 10:27:18
Mert ők a világ legjobb alakformáló sportját űzik.
Leendő doktornő és volt rendőr Debrecen legfittebb emberei
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hol vannak már azok az idők, amikor a kigyúrt férfiak hódítottak? Ma már a kötött, felpumpált izomzat nem menő, helyette a szálkás testekre gerjednek a nők. Mert ma már nem kizárólag a külső számít, hanem a képességek, az erő is. A crossfit által ugyanis nem csak az izom fejlődik, hanem az inak és az ízületek is erősödnek.
No de mi az a crossfit? Egy több sportágból összegyúrt filozófia, természetesen amerikai eredettel. Kecskés Zoltán debreceni fitneszedző, egykori kiváló súlyemelő szerint az alapját két olimpiai sportág, a súlyemelés és a torna adja.

Az egész test egyszerre mozog

– Nincs még egy sportág, amelyik ennyire megmozgat, a bokától a tokáig megdolgoztat, egyszerűen a világ legjobb alakformáló sportjáról beszélünk. A crossfitnek azonban elsősorban nem a tökéletes test kialakítása a legfőbb célja, az jön egyébként az edzések hatására, hanem az erő növelése. A crossfit olyan gyakorlatokból áll, a kettlebelltől a tornász gyűrűig, hogy az egész testet egyszerre mozgatja meg – fejtette ki Kecskés Zoltán, aki nemrég rendezte meg Debrecen nyílt bajnokságát.
Kilenc feladatot kellett teljesíteniük a versenyzőknek, akik összemérték a tudásukat, erejüket és technikájukat – többek között – négyütemű fekvőtámaszban, felhúzásban, guggolásban, felugrásban (helyből zsámolyra) és traktorkerék-görgetésben is. – A hölgyek között a Vezér Fitness kiváló edzőnője, az orvostanhallgató Stercel Vivien, a férfiaknál pedig a volt rendőr, a küzdősportokban jártas Váradi Zsolt vitte a prímet, ők tekinthetők Debrecen crossfit bajnokainak.

Tekintettel arra, hogy Magyarországon még nincs crossfit licenctulajdonos, a viadalnak a Cross Training nevet adtuk – árulta el a „cselt” Kecskés Zoltán, aki azt szorgalmazza, hogy Magyarországon a súlyemelő szövetség szerezzen licencjogot, a crossfitesek közül ugyanis súlyemelő tehetségre lehet bukkanni.

Edző nélkül ne!

Az Egyesült Államokban a lökés és a szakítás alapja a crossfit versenyeknek, így jövőre már ezt a technikát is el kell sajátítaniuk a magyar versenyzőknek, hogy tartani tudják a lépést. A crossfit ugyanis sokkal több mint szabadtéri kondiparkozás, bár Kecskés Zoltán annak jeles művelői előtt is megemeli a kalapját. Ez az új amerikai őrület minimálisan felszereltségű edzőtermet igényel, semmi szükség a bonyolult és méregdrága kondigépekre. A súlyemelő vagy a tornagyakorlatok elsajátítása azonban szakedző segítsége nélkül nem megy, ezért Kecskés Zoltán óva int mindenkit attól, hogy edző nélkül nekiugorjon szakítani. – Ezt a sportot bárki, bármikor elkezdheti. Hallottam már arról, hogy Budapesten gyerekeknek is rendeztek versenyt. A tábor egyre népesebb, Debrecenben belátható időn belül a szeniorok vagy öregfiúk számára is érdemes lesz meghirdetni egy megmérettetést. Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek. A crossfit nem más, mint a testünk karbantartása, alapképességeinknek a kiaknázása és fejlesztése – így Kecskés Zoltán.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.