Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debreceni érmeknek tapsolhattak a nézők az atlétikai ob-n

| 2010. 08. 08. | 21:55:02
Debrecen – Az EB-bronzérmes kalapácsvető, Pars Krisztián egy bő 76 méteres dobással adta meg a 115. országos atlétikai bajnokság vasárnapi napjának alaphangját. A Gyulai-stadionban ismét sokan voltak.
Debreceni érmeknek tapsolhattak a nézők az atlétikai ob-n
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pars (Dobó SE) azzal a bizonyos 76,53 méteres dobással meg is nyerte a bajnokságot, s közben beindult a nagyüzem a debreceni Oláh Gábor utcai sportcentrumban. A hölgyek súlylökő versenyében az esélyeknek megfelelően Márton Anita (Buda Cash Békéscsabai AC) győzött 17,52 méterrel, míg 400 gáton Farsang Evelin (VEDAC) szerzett aranyérmet (61,37 mp). Ugyanebben a számban a férfiaknál a hazai közönség tombolhatott, miután a rendkívül tehetséges Koroknai Tibor (DSC-SI) nyert remek futással aranyat Debrecennek (52,26 mp). Érdekesség, hogy testvére, Koroknai Máté is jól versenyzett, a negyedik lett.

Az ügyességi számok közül Márton Anita (Buda Cash Békéscsabai AC) a súlylökés után a diszkoszvetést is sikerrel abszolválta (52,47 m), a nők hármasugró viadalában pedig Babos Rita (ARAK) utasította maga mögé a többieket (13,39 m). A sprinterek versengését a megszokott nagy érdeklődés kísérte, a 200-as női finálét óriási fölénnyel Petráhn Barbara (Szolnoki MÁV SE, 24,05 mp), míg a férfi döntőt Pásztor Gábor (FTC, 21,36 mp) nyerte.

800 méteren a hölgyeknél Gyürkés Viktória (Ikarus BSE) gyűrte maga alá-mögé a mezőnyt 2:10,43 perces idővel (ebben a számban a debreceni Aradi Bernadett egy értékes bronzzal gazdagította a hazaiakat), az uraknál pedig a szombaton az 1500-at is nyerő Kazi Tamás hozott újabb darabot a legfényesebb medálból a Debreceni Sportcentrum-Sportiskolának (1:48,33 p).
A cívisvárosiak nagyon titkon rúdugrásban is aranyat reméltek, Skoumal Péter (5,20 m) végül nagy csatában kikapott Szabó Dezsőtől (Bp. Honvéd, 5,20 m), de ezüstös teljesítményére így sem lehetett panasz, tekintve, hogy hangosbeszélő-riporterként is nagyot alkotott az ob alatt.

5000 méteren Erdélyi Zsófia (UTE, 16:36,03 p), illetve Kovács Tamás (VEDAC, 14:23,80 p) lett magyar bajnok Debrecenben, a legjobb női magasugrónak pedig a hármasugrónak is remek Babos Rita (ARAK) bizonyult (184 cm). A legjobb férfi hármasugrónak Kiss Dániel Botond (KSI, 15,25 m) számított Debrecenben. 
Záróakkordként a 4x400-as váltók újabb hazai érmeket hoztak: a DSC-SI-s lányok (Szarvas Dóra, Aradi Bernadett, Soltész Renáta és Kálmán Csenge) a bajnok Honvéd (3:47,85 p) csapata mögött szereztek ezüstöt, a fiúkat (Koroknai Máté, Koroknai Tibor, Zsivoczky-Pandel Attila, Kazi Tamás) is csak a VEDAC tudta megelőzni.

Összességében sikeres ob-n vagyunk túl: a rendezés remek volt, a Debreceni Sortcentrum-Sportiskola versenyzői pedig 4 arannyal (Kazi Tamás 2, Koroknai Tibor, Nagy Xénia), 5 ezüsttel (Harsányi Olivér, Kerekes Gréta, Skoumal Péter, 4x400-as női és férfi váltó) és 2 bronzzal (Koroknai Tibor, Aradi Bernadett) zártak. Soha rosszabbat!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!