Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecené a száztizenharmadik; kezdődik a parádé

| 2011. 06. 21. | 15:59:30
Debrecen – Az országos bajnokság a július végi, sanghaji világbajnokság főpróbájának is tekinthető. Néhány kérdőjel most tűnhet el végleg Kiss László szövetségi kapitány noteszából.
Debrecené a száztizenharmadik; kezdődik a parádé
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szerdától szombatig Debrecenben verseng a honi úszósport színe-java: négy napon át a cívisvárosban zajlik a 113. országos bajnokság, amelyet ezúttal is a néhai edzőóriás, Széchy Tamás emlékére írtak ki.

"Nagyon komoly versenyszakasz van úszóink mögött, amelynek a lezárását jelenti az idei ob - mondta Kiss László szövetségi kapitány. – Sokan indulnak sok számban, s ha kiugró teljesítményeket most, bő egy hónappal a kínai vb előtt még nem is várok, arra azért számítok, hogy lesznek aránylag jó eredmények is, mielőtt megtartanánk a vb előtti utolsó ezdőtáborokat."

Sztárparádét látunk

Már csak azért is, tehető hozzá a kapitányi szavakhoz, mert az országos bajnokság is azon viadalok sorába tartozik, amelyeken meg lehet úszni a FINA, a nemzetközi szövetség által a jövő nyári olimpiai részvételhez előírt szinteket. Eddig tízen tartoznak a "londoni klubba": öt női - Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka, Mutina Ágnes, Risztov Éva - és öt férfiúszó - Bernek Péter, Biczó Bence, Cseh László, Kis Gergő, Verrasztó Dávid - birtokol már ötkarikás kvótát, de nincs köztük még például sem a mellúszás világ- és Európa-bajnoka, az olimpiai ezüstérmes Gyurta Dániel, sem a betegségeiből már kilábalt, de formáját csak fokozatosan visszanyerő többszámos Verrasztó Evelyn, igaz, még több, mint egy esztendő áll rendelkezésre nekik és másoknak is az olimpiai kiküldetési szint teljesítéséhez.

Csak Hosszú hiányzik

Az idei nagymedencés ob-ról a legjobbak közül csak a világbajnok Hosszú Katinka fog hiányozni, ő az Egyesült Államokban készül a vb-re, és Sanghajban csatlakozik majd a válogatott társakhoz. Rajthoz áll viszont a Debreceni Sportuszodában a több évi visszavonultságból két esztendeje hosszútávúszóként visszatért Risztov Éva, aki egykori terepén, 50 méteres medencében is kipróbálja magát. Ráadásul ezt most igazán otthonos közegben teszi, hiszen a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola úszójaként rajtol, s mindjárt három számban is: 400, 800 és 1500 m gyorson. Nálánál is többször, várhatóan tíz versenyszámban teszi próbára állóképességét és pillanatnyi formáját az olimpiai második Cseh László, aki tavaly a férfimezőny legeredményesebbike volt hét magyar bajnoki címével. A nőknél a legszorgosabbnak egy éve Verrasztó Evelyn bizonyult, aki három egyéni és három váltószámban lett aranyérmes.

Ingyen, vagy nagyon olcsón

A 2011-es ob mind a négy napján 9:30 órától rendezik az előfutamokat, az elődöntők-döntők programja pedig szintén ugyanabban az időpontban, egységesen 17 órakor kezdődik. Szerdán kilenc, csütörtökön 11, pénteken hat, szombaton pedig 14 számban hirdetnek bajnokot. A délelőtti időfutamokat teljesen ingyenesen, a délutáni döntőket mindössze 590 forintos belépő ellenében tekintheti meg a nagyérdemű. A 14 évnél fiatalabbak és a 65 esztendőnél idősebbek a döntőket is díjmentesen tapsolhatják végig.
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Az Extraligában szereplő DEAC három szettben győzött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.