Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bravúros teljesítmény a debreceni triatlonostól!

| 2011. 03. 28. | 17:36:31
Debrecen – Élete legjobb eredményével 10. helyen végzett a szezon első Világkupáján Fecskovics Attila, a Debreceni Sportcentrum triatlonversenyzője.
Bravúros teljesítmény a debreceni triatlonostól!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sunshine Coast-on a nehéz körülmények ellenére rendkívül bátor és érett versenyzéssel sikerült top 10-be verekednie magát. Pocsai Balázs a világsztárokat felvonultató mezőnyben 40. helyen érkezett a célba. Mooloolabában az elmúlt évekhez képest meglepően nívós mezőny gyűlt össze a férfi versenyre, a triatlonos mezőny krémje kezdte meg a menetelést a hétvégén Ausztráliában. Versenyzőinknek nem csak az ellenfelekkel, de az elemekkel is meg kellett küzdeniük. Az erős szél igen megnehezítette a dolgukat.

A debreceniek a mezőnnyel jöttek ki a vízből, Balázs már az első kör végén az első bollyal tekert, Attilának viszont további két kört kellett üldöznie a vezető csoportot, de végül neki is sikerült felérnie a harmadik kör végére. Ezt követően sem állt meg a boly végén, hanem a szél ellenére is előreverekedte magát, aminek meg is lett az eredménye, hiszen az 6. kör elején egy akcióba is belekerült, ahol két társával keményen dolgozva sikerült 39 mp-es előnyre szert tenniük. Attila nagyon magabiztosan elhozta a 6. kör végén a kerékpáros prémiumot, majd az utolsó körben is sikerült még újabb másodperceket gyűjteniük a fő mezőnnyel szemben.
Fecsó az edzőjével – Szabó Zitával – megbeszéltek szerint óvatosan kezdte meg a futást. Saját bevallása szerint nem volt könnyű visszafognia az adrenalin keltette eufóriát mikor a futás elején vezette a versenyt, de tökéletesen kontrollálta a helyzetet. Okosan, egyenletesen, az erejét beosztva futotta végig a távot. A végén még egy komoly hajrára is képes volt, amelynek megérdemelt győztesekén 10. helyen futott át a célvonalon.

Lássuk, miként látták a versenyt a főszereplők! Fecskovics Attila: „Úszás során végig nyugodt voltam. Éreztem, hogy nem vagyok az első negyedben, de nem idegeskedtem, csak figyeltem a technikámra és nyugodtan haladtam a többiekkel. A kifutás viszont nem igazán sikerült. Többen megelőztek, majd a kerékpár elején sem éreztem magam nagyon jól. Ez aztán szép lassan megváltozott. Bemelegedtem, és a 2-3-dik körtől már nagyon magabiztos voltam. Nagyon erősnek éreztem magam, az emelkedők könnyedén mentek. A 6. kör elején igazi akció nélkül mentünk el a bolytól. Igazából mi mentünk úgy, mint addig, és a mezőny pedig megállt az emelkedőn. A kör végén még arra is volt erőm, hogy elvigyem a bónuszt, ami még soha nem történt meg velem. Az utolsó körben próbáltunk még több előnyt összeszedni a főmezőnnyel szemben. A futás elején megpróbáltam nem nagyon túlzásba esni. „Szerencsére” elég hamar jött az emelkedő, ami egyből lehűtötte a kedélyeimet. A futás során végig arra figyeltem, amit az utóbbi időben megtanultam, és amit a verseny előtt megbeszéltünk. A végén egy nagyon kemény hajrá verseny vívtam Will Clark-kal (GBR) a 10. helyért. Nagyon boldog vagyok! Életemben nem élveztem még versenyt ennyire. Nem is gondoltam volna, hogy így is eshet egy közel két órás triatlon verseny.”

Balázsnak ezen a versenyen nem volt sok szerencséje. Úszáson a boly, amelyikben úszott, elvétett egy bóját és elég nagyot került. Kerékpáron nem volt problémája, de a leszállásnál a jobb oldal, amit választott beragadt, és balról sokan megelőzték, így nem sikerült jó pozícióban leszállnia a futás előtt. Ebben a mezőnyben ez végzetes volt. Egyenletes, jó futással jött be a 40-dik helyen. Pocsai Balázs: „Verseny előtti napokban, rossz közérzettel és fáradtsággal küszködtem. Fő feladatomnak az önbizalmam rendberakását éreztem. Régen voltam ennyire önbizalom hiányos, de a verseny napjára összekapartam magamat amennyire tudtam. Viszonylag normális, tiszta fejjel, összeszedetten tudtam a rajthoz állni. Az úszás összességében jól sikerült, kár azért a kitérőért. A bringa eleje kemény volt, amíg teljesen fel nem zárkóztunk az elejére. Utána próbáltam elől helyezkedni amennyire lehet, leginkább Gomez és Khalefeldt közelében voltam. A leszálláshoz jobbra kellett helyezkednem. Sajnos így pont nem volt szélárnyék és leszállás előtt sokat csúsztunk hátra. Nem tudtam a tervezett helyen leszállni és ezen el is ment a verseny. Sajnos a második depózás lassabbra sikerült. Ha előrébb sikerül kifutnom, egy nagyobb csoporttal tudtam volna végigfutni. Így csak üldözni tudtam őket.”
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!