Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

André Agassi: negyven!

| 2010. 04. 29. | 13:54:39
A Las Vagas-i Paradicsommadár még aktívan teniszezett, amikor már legendaként emlegették. A tavalyi önéletrajzi könyvével kissé rombolt a tekintélyén, de ettől még minden bizonnyal jót mulat a negyvenedik születésnapján!
André Agassi: negyven!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bár Pete Sampras sokkal több Grand Slam-tornát nyert, minden kétséget kizáróan a ma negyvenéves születésnapját ünneplő André Agassi minden idők legnépszerűbb amerikai teniszezője. Vezette a világranglistát, nyolcszor nyert Grand Slam-tornát egyesben. Egyike annak a hat teniszezőnek, akik pályafutásuk során megnyerték mind a négy Grand Slam-tornát – közülük csak Rod Laver, Roger Federer és ő volt erre az ún. „open era” alatt képes. Megnyerte a Tennis Masters Cup döntőjét, a Davis-kupát és az olimpiai bajnoki címet is. Pályafutása során 17 ATP Masters Series tornát nyert, többet, mint eddig bárki.

Randizgatott Barbra Streisanddal, majd 1997 és 1999 között a színésznő Brooke Shields volt a felesége. 2001-ben feleségül vette Steffi Grafot, két gyermekük van, Jaden Gil és Jaz Elle. Utolsó profi mérkőzését Benjamin Becker ellen játszotta a US Openen, 2006. szeptember 3-án, amivel lezárta 21 éves karrierjét, mely során több mint 31 millió dollárt keresett, a reklámbevételek nélkül!

Tavaly nagy vihart kavart az önélatrajzi könyve, melyben felfedte nagy titkát: egyszer drogozott, a doppingtesztje pozitív lett, de hazugsággal kerülte el a felelősségre vonást. Amikor a Brooke Shileds-szel való házassága mélypontra jutott, egy barátjával drogozott (a crystal meth nevű szert használta), s amikor később pozitív lett emiatt a doppingtesztje, azt hazudta, hogy véletlenül beleivott a barátja szódájába és abban volt a drog.

Az ATP felülvizsgálta az ügyet, Agassi nem kapott eltiltást, még abban az évben, 1999-ben nyert Párizsban és a US Openen is győzött. John Fahey, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke magyarázatot vár az ATP-től, hogy Agassi miként úszhatta meg a doppingolásért járó büntetést. A sportvezető csalódott, hogy Agassi a múltban ilyen dolgokat követett el, pedig mint a fiatalok példaképe éppen neki kellene felhívnia a figyelmet a dopping veszélyeire.

Mi más mondhatnák erre, mint azt, hogy ha ez volt az egyetlen baklövése életében, akkor nem kell pálcát törni felette! Isten éltessen, André!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Orbán: minden, a Fidesz-KDNP-re leadott szavazat kettőt ér
Orbán: minden, a Fidesz-KDNP-re leadott szavazat kettőt ér
A miniszterelnök beszédet mondott a Békemeneten.
Hirdetés
Hirdetés
Nemzetgazdasági Minisztérium: 2024-ben 5-6 százalékkal nőhet a reálbér
Nemzetgazdasági Minisztérium: 2024-ben 5-6 százalékkal nőhet a reálbér
Tavaly a béremelkedés inkluzív módon valósult meg, hiszen az alacsonyabb keresetűek bére nagyobb ütemben növekedett.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Végre! Elkezdenék a Margit téri uszoda felújítását
Sok a munka. Kiírták a pályázatot.
Földutak kaphatnak aszfaltot Vámospércsen
Várják a kivitelezők jelentkezését.
Munkagépek a Tócóskertben; valamit muszáj lesz kezdeni a leromlott parkolóházzal
Június végére elkészül a szervizút részbeni megújítása.
Egyre több a külföldi vendég Debrecenben
Kijöttek az április adatok.
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
A dolgozói létszám megduplázódik a bővítéssel.
Támogatott tartalom
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
FIZETETT POLITIKAI TARTALOM. Kanizsay György Béla, az egyesület polgármesterjelöltje alapjaiban változtatná meg a fürdőváros működését.
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
A födém belső vízszigetelése tönkrement.