Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A vidék bajnoki címére törnek Debrecenben a műkorcsolyázók

| 2011. 01. 27. | 14:06:22
Debrecen – Ilyen még nem volt! Első ízben rendezi meg Debrecen az Országos Utánpótlás Műkorcsolya Vidékbajnokságot, mégpedig szombaton a Debreceni Jégcsarnokban.
A vidék bajnoki címére törnek Debrecenben a műkorcsolyázók
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyszabású és fontos versenyt rendez január 29-én 8 órától 16 óráig a Jégcsarnokban a 2005 óta műkorcsolya-szakosztályt is működtető Debreceni Sportcentrum-Sportiskola: a szombati Országos Műkorcsolya Utánpótlás Vidékbajnokság újabb színfolttal gazdagítja a debreceni sportpalettát. A viadal rangját remekül fémjelzi, hogy a vidékbajnokság fővédnöke Kósa Lajos, a cívisváros polgármestere, Regőczy Krisztina olimpiai ezüstérmes, világbajnok műkorcsolyázó, háziasszonya pedig Sebestyén Júlia Európa-bajnok klasszisunk, akinek szakmai hozzáértésére immár Debrecenben is számíthatnak a tehetségek.
A versenyre csaknem egy tucatnyi sportszervezet 59 ifjú korcsolyázója adta le nevezését, a debrecenieken (Debreceni Sportiskola, DSC-SI Jégkarc Egyesület, Jégangyalok Egyesület, Debreceni Főnix SE, Debreceni Jégvirág KSE) túl többek között székesfehérvári és miskolci tehetségek is próbára teszik tudásukat. A Debreceni Sportiskola, illetve a DSC-SI Jégkarc Egyesület színeiben 17-en próbálnak majd a lehető legjobb eredményt elérni, közülük leginkább Fácska Laura, Kósa Eszter és Csernoch András esélyes akár a végső győzelemre is.

Legjobb magyarként

Mindhárman rendkívül tehetségesek, kategóriájukban Gyulai Györgyi edző vezetésével szinte minden versenyen mindannyian dobogóra léphetnek: 2010-ben Fácska Laura (Cubs2) megnyerte a Maskarádé-kupát, a vidékbajnokságot, az Avas-kupát, a Húsvét-kupát és a Kelet-Magyarország Kupát is, Kósa Eszter (Basic Novice A) tavaly a Maskarádé-kupa és a vidékbajnokság győztese, emellett ezüstérmet szerzett a Santa Claus-kupán, az Avas-kupán és a Húsvét-kupán is, nem beszélve a belgrádi Skate Helena nemzetközi versenyen elért bronzérméről, míg Csernoch András (Basic Novice A) 2010-ben vidékbajnokként győzni tudott a Kelet-Magyarország Kupán és a Santa Claus-kupán is. A Santa Claus-kupa külön is kiemelendő: a verseny Európa legnagyobb, legrangosabb utánpótlás viadala, amelyen legutóbb 22 ország indulói vettek részt. Ezen a kupán szereztek legjobb magyarként dobogós helyezéseket a debreceniek, ami azt jelenti, hogy kontinens-szinten is elismert a tudásuk.
Mindebből látszik, Debrecen műkorcsolyában sem szenved hiányt tehetségekből, akiknek bizony versenyzési lehetőségre van szükségük: már csak ezért is remek, hogy az Országos Műkorcsolya Utánpótlás Vidékbajnokságot a cívisváros rendezi.

Világbajnokságot rendezne Debrecen!

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Orendi Mihály, a Sportcentrum ügyvezető igazgatója elmondta: ez a viadal egy sorozat kezdete lehet, a tervek szerint jövőre nemzetközi versenyt, 2014-ben pedig akár junior műkorcsolya világbajnokságot is rendezhet Debrecen.
Kósa Lajos polgármester azt emelte ki, hogy a cívisváros először rendez vidékbajnokságot, pontosan azért, hogy a sportág főváros-centrikusságát kissé megtörje. – A város ott áll a jeges sportok mögött – jelentette ki határozottan Kósa Lajos, hozzátéve, hogy hiába prosperál a Debreceni Jégcsarnok és a „jegesíthető” Főnix, a jégkapacitás már most kicsinek tűnik. Éppen ezért a város azt tervezi, hogy 3-4 éven belül lefedi a nagyerdei műjégpályát, a Jégcsarnok mellett pedig hamarosan átadnak egy kiszolgáló épületrészt, amely alkalmas lesz száraz edzésre és konditermi tréningre is, természetesen öltözőkkel kiegészítve.
Sebestyén Júlia Európa-bajnokként segíti szakértelmével a debreceni korcsolyás tehetségeket a DSC-SI-nél. Elmondta: bár több versenyző is betegséggel küzdött az utóbbi napokban, hetekben, reménykedik abban, hogy jól fognak szerepelni a szombati vidékbajnokságon, amely az országos bajnokság főpróbája is lesz egyben. Az indulók tehát felkészültek, mint ahogy Becsky András igazgató elmondása szerint a Jégcsarnok is készen áll a viadalra. Úgy tűnik tehát, hogy minden adott egy emlékezetes és színvonalas versenyhez.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Ütközés a debreceni kereszteződésben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.