Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecennek ez magas labda volt!

| 2018. 06. 24. | 20:02:00
Az állam felkínálta, az egyetem lecsapta: új távlatok pingpongban.
Debrecennek ez magas labda volt!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Asztalitenisz-edzőközpontot adtak át június 24-én a Nagyerdei Stadionban.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja a DEAC-DAK Egyetemi Asztalitenisz Központ átadásán elmondta: a mintegy 700 négyzetméteres létesítményben egyszerre 15 asztalnál lehet sportolni. A 120 millió forintos beruházáshoz a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) döntése alapján 40 millió forint állami támogatást kaptak, 80 millió forintot pedig az egyetem biztosított a fejlesztéshez – hangsúlyozta. Hozzátette, a központ az egyetemi, szabadidő- és utánpótlássport debreceni fellegváraként is működik majd.

Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára példaértékűnek nevezte azt az összefogást, sportos szellemiséget és infrastruktúra-fejlesztést, amely Debrecenben a fenntarthatósággal párosul. „A központ lehetőséget teremt arra, hogy a sportág számára sok fiatal tehetséget fedezzenek fel a városban, a Debreceni Asztalitenisz Klub pedig elérje célját és feljusson az első osztályba” – mutatott rá.

Sportági felemelkedést!

Horovitz Tamás, a DAK elnöke elmondta: a klubnak jelenleg mintegy ötven versenyzője van, a legjobbak az NB II-es csapatbajnokságban szerepelnek. Hozzátette: az edzőközpont nemcsak a helyi fiatalok előtt áll nyitva, hanem szeretnék, ha idővel a határon túli tehetségek is Debrecent választanák. 

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere emlékeztetett, a város az utánpótlás-nevelés mellett a versenysportban is segíti az egyetemi klubot, hiszen az önkormányzat az egyik fő támogatója a DEAC NB I-es férfi kosárlabdacsapatának. Idén az asztaliteniszezők 3 millió forint támogatást kapnak a város költségvetéséből – tette hozzá.

Fehér László, a MOATSZ alelnöke köszöntőjében kiemelte: azzal, hogy az asztalitenisz bekerült a kiemelt sportágak közé, nagyjából 5 év alatt mintegy 2,5 milliárd forintot oszthatnak szét infrastrukturális fejlesztésekre. Céljuk, hogy régiónként két-két olyan centrumot hozzanak létre, amelyek hozzájárulhatnak a sportág újbóli felemelkedéséhez. A debreceni mellett már működik az egri központ, de többek között Sopronban, Celldömölkön és Budapesten is fejlesztenek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.