Hirdetés

Kilenc debreceni hallgató tör dicsőségre az Universiadén

2017.08.01. 17:03

Kilenc debreceni hallgató tör dicsőségre az Universiadén

Többen éremeséllyel indulnak.

Hirdetés

A Debreceni Egyetem kilenc hallgatója erősíti a hamarosan kezdődő 29. Nyári Universiadén induló magyar csapatot. A sportolók többsége pontot szerezne, de sokan éremben is bíznak.

Az olimpia után a második legnagyobb multisport rendezvény az Universiade, amelyet idén augusztus 19. és augusztus 30. között rendeznek meg Taipeiben. A verseny komolyságát jól mutatja, hogy mintegy 150 ország 14 ezer sportolója méri össze tudását 14 kötelező (atlétika, kosárlabda, evezés, futbal, torna, ritmikus sportgimnasztika, judo, úszás, nyíltvízi úszás, vízilabda, búvárúszás, asztalitenisz, tenisz, röplabda és taekwondo) és 7 választható sportágban (vívás, tollaslabda, golf, roller sport, súlyemelés, wushu). Az egyetemi sport legkiválóbbjai közé Magyarország még sosem látott létszámú küldöttséggel, 210 fővel indul.

A Debreceni Egyetem már most büszke azon sportolóira, akik részt vesznek ezen a világversenyen – hangsúlyozta Bács Zoltán. Az intézmény kancellárja kiemelte, hogy a Debreceni Egyetem nem csupán Magyarország, hanem a világ sporttérképére is fel akar kerülni a kutatási, az oktatási, az együttműködési és a versenysport területén egyaránt.

Bács Zoltán bízik abban, hogy egyszer Magyarországon is rendezhetnek egy ilyen volumenű versenyt, hiszen

Debrecen és Miskolc közösen pályázik a 2022-es Európai Egyetemek Bajnokságának megrendezésére. 

A kosárcsapatban a DEAC-ból ismert Kósa Tamás, illetve az új igazolás, Bognár Kristóf, valamint a Debreceni Egyetemen hallgató Andrássy Géza és Garamvölgyi Ákos is helyet kapott, de ott lesz Taipeiben az EB-bronzérmes gátfutó Kozák Luca, az olimpikon hosszútávúszó Papp Márk és a válogatott párbajtőrvívó Mihály Kata is. Bemutatkozik rajtuk kívül az U23 EB-győztes gerelyhajító Rivasz Tóth Norbert, valamint az U23 utánpótlás csúcstartó gerelyhajító Szilágyi Réka.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés