Hirdetés

Nagy dolgokra készül öt debreceni sportoló

Cívishír

2017.07.14. 12:12

Nagy dolgokra készül öt debreceni sportoló
A debreceni különítmény (a képről Bojtor Szabolcs hiányzik)

Négy atléta és egy teniszező kel útra.

Hirdetés

Öt debreceni sportoló indul a július 18-án a törökországi Samsun városában kezdődő XXIII. nyári siketlimpián. Az olimpián 96 országból, 21 sportágban, mintegy 4000 versenyző és 1000 kísérő vesz részt.

Magyarországot 9 sportágban 27 versenyző képviseli.

A siketlimpián résztvevő sportolók közül Máthé Gábort a debreceni önkormányzat több alkalommal is támogatta saját pályázati rendszerén keresztül az elmúlt években - olvasható a polgármesteri hivatal szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. 

A debreceni indulók a siketlimpián: 

Máthé Gábor, tenisz

Címvédőként érkezik az olimpiára, 1. kiemeltként. A testnevelési egyetemen szerzett diplomát, az olimpia után Debrecenben szeretne edzőként dolgozni. Korábban a cívisvárosban, jelenleg pedig Budapesten készül a versenyeire.

Bojtor Szabolcs, tájfutás

A debreceni fiatalember jelenleg Egerben tanul testnevelő tanárnak. A tájékozódási futás sprint, középtáv, hosszútáv és váltó versenyszámában is rajthoz áll a siketlimpián.

Bojtor László, atlétika

A debreceni Hajdú Rendészeti Sport Egyesület versenyzője. Maratonfutásban findul. A Debreceni Egyetemen szerzett turisztika diplomát, és jelenleg Debrecenben dolgozik.

Kéri Dávid, atlétika

Debrecenben a siketek általános iskolájában tanult. Jelenleg Budapesten dolgozik és edz. 100 és 200 méteres síkfutásban indul.

Tulcsik Marcell, atlétika

Nyert már siketlimpiát 2013-ban Szófiában, vízilabda sportágban.  Később a sportága kikerült az olimpiai versenyszámok közül, ezért áttért a maratonfutásra. Atlétaként a Hajdú Rendészeti Sport Egyesület versenyzője.

A kiutazó csapat tagja Szilágyi László önkormányzati képviselő is, aki egyben a magyar atlétikai válogatott edzője. A siketlimpián saját versenyzője Bojtor László, és másik két távfutó vesrenyzését irányítja. 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés