Megkezdődött a vizes vb: még most is „ölik” egymást a pártok

2017.07.14. 15:49

Megkezdődött a vizes vb: még most is „ölik” egymást a pártok
Kiss Szofi a szinkronúszás selejtezőjében (Fotó: mti)

A Fidesz szerint "nincs a világon" még egy olyan ország, ahol az ellenzék a saját országa sikertelenségére játszana

Hirdetés

 Az MSZP, a DK és az Együtt szerint korrupció, káosz és fejetlenség jellemzi a pénteken kezdődő vizes vb-t, a Fidesz viszont arra kéri az ellenzéki pártokat, tegyék félre "kicsinyes hatalmi érdekeiket és ne fúrják" a rendezvényt.

Az MSZP közleményében azt írta: a magyar sportolóknak szurkolnak, a Fideszt viszont elszámoltatják a vizes vb-vel kapcsolatban. A szocialisták szerint felemás érzésekkel várja a közvélemény a budapesti világbajnokságot, hiszen miközben mindenki szurkol a magyar sportolók sikeréért, az emberekben "jogos a düh és a felháborodás, hogy a Fidesz-kormány még a magyar sport egyik ünnepét is

képes beszennyezni korrupcióval, indokolatlanul brutális túlárazásokkal és az azeri wifi-botránnyal.

Varju László DK-alelnök közleménye szerint "rémálom" volt a világbajnokság szervezése és előkészítése. A politikus szerint a költségek az eredetileg tervezett háromszorosára, 150 milliárd forintra rúgnak, a rendezvényhez kapcsolódó közbeszerzéseken pedig "fideszes magánzsebekbe vándorolhattak milliárdok". Közölte: ki fogják vizsgáltatni a vizes vb körüli "brutális árazásokat", de tiszta szívvel szurkolnak a magyar sportolóknak.

Spät Judit az Együtt elnökségi tagja szintén közleményben jelezte, hogy a párt aktivistái molinót függesztettek ki a Dagály-fürdőnél a vizes vb "170 milliárd forintos lopásairól". A politikus szerint az Együtt szívből drukkol minden magyar sportolónak, aki rajthoz áll a vb-n, de tiltakoznak minden további stadionépítés és minden világverseny-rendezés ellen.

Fidesz: savanyú a szőlő

A Fidesz-frakció az ellenzéki kritikákra úgy reagált: "savanyú a szőlő", hiszen a Gyurcsány-Bajnai kormányok nem tudtak ilyen rendezvényt szervezni. A Fidesz szerint "nincs a világon" még egy olyan ország, ahol az ellenzék a saját országa sikertelenségére játszana és egy ilyen nemzetközi esemény ellen ágálna. Hangsúlyozzák: Magyarország még soha nem rendezett akkora sportversenyt, mint a vizes világbajnokság, amely a világ harmadik legnagyobb sporteseménye, és amelyre Magyarország "beugróként" rekordidő alatt készült fel. 

A világbajnokság sikeréért több ezer magyar dolgozik és több millió magyar szurkol. Arra kérjük az ellenzéket, hogy tegyék félre kicsinyes hatalmi érdekeiket, ne fúrják a vizes vb-t, hanem szurkoljunk együtt közösen Magyarország sikeréért

- írta közleményében a Fidesz.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés