Hirdetés

Jól lehet keresni a budapesti medencében

blikk.hu

2017.07.13. 17:23

Jól lehet keresni a budapesti medencében
Hosszú Katinka a vizes vb imázsfilmjében (Fotó:

Egy aranyérmes honfitársunk 8 millió forinttal is gazdagodhat.

Hirdetés

Péntek délelőtt a szinkronúszók egyéni technikai programjával, valamint a férfi műugrók 1 méteres selejtezőjével kezdődik és július 30-áig tart Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye, az úszók, nyíltvízi úszók, műugrók, szinkronúszók és vízilabdázók 17. világbajnoksága. Az előzetes nevezések alapján 186 ország csaknem 2400 versenyzője vesz részt a vb-n.

A tét a dicsőség mellett egy kisebb vagyon, a sportolók ugyanis szép pénzeket kaszálhatnak a dobogós helyezésekkel és a világcsúcsokkal, a magyar indulók ráadásul az államtól is honoráriumot kapnak. Egy aranyérmes honfitársunk 8 millió forinttal is gazdagodhat, de ha mindezt minden idők legjobb eredményével teszi, akkor ezt az összeget meg is duplázhatja.

Ha a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka ugyanúgy, mint 2015-ben Kazanyban, két arannyal, egy bronzzal, egy ötödik hellyel és egy világcsúccsal zárna, akkor közel 30 millió forintot zsebelhetne be - írja a Blikk.

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) összesen 1,5 mil­liárd forintot oszt szét a vb-n. A FINA az egyéni sportágak legjobbjainak 5,5 millió forintnyi jutalmat ad, 13,8 milliót kap a győztes szinkron­úszócsapat és 22 milliót a pólósok, ezt a jutalmat azonban felosztják egymás közt. A világcsúcs pluszban 30 ezer dollárt (8,2 millió forint) ér.
úszásvizes vb

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés