Hirdetés

Így akarjuk lenyűgözni a világot!

2017.07.13. 13:51

Így akarjuk lenyűgözni a világot!
Egy jelenet a főpróbáról (Fotó: mti)

Ez Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye.

Hirdetés

A Lánchíd pesti hídfőjénél rendezik péntek este a budapesti vizes világbajnokság nyitóünnepségét.

A július 30-ig tartó eseménysorozat megnyitójának közönségterülete - melyet hangosítással és kivetítővel is ellátnak a rendezők - a Széchenyi tér, a pesti felső rakpart (pesti korzó), az Erzsébet híd, a Várkert rakpart és a Clark Ádám tér lesz.  A budai Vár fényfestése, a szökőkút-világítás és a tűzijáték is látható lesz ezekről a helyszínekről.

 Az ünnepség pénteken 21 órakor kezdődik a Duna vizén kiépített alkalmi színpadon, amelyet négy darab 1600 tonnás uszályból alakítottak ki. A mintegy félezer táncost megmozgató és csaknem kétórás programban szerepel a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Magyar Állami Népi Együttes, a Duna Művészegyüttes és az ExperiDance Production mellett több amatőr néptáncegyüttes, artisták, akrobaták, modern- és balett művészek, s ritmikusgimnasztika-csapat.

A világbajnokság megnyitóján félezren táncolnak majd egyszerre: a produkció végigvezeti a nézőt az ország történelmén, amelyben mindig kiemelt szerep jutott a víznek, elsősorban a Dunának.

A sztárvendég CeeLo Green háromszoros Grammy-díjas amerikai énekes lesz.

Péntek délelőtt a szinkronúszók egyéni technikai programjával, valamint a férfi műugrók 1 méteres selejtezőjével kezdődik és július 30-áig tart Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye, az úszók, nyíltvízi úszók, műugrók, szinkronúszók és vízilabdázók 17. világbajnoksága. Az előzetes nevezések alapján 186 ország csaknem 2400 versenyzője vesz részt a vb-n.
Budapestvizes vb

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés