Hirdetés

Berki Krisztián Melbourne után Denrecenben

civishir.hu

2017.03.01. 07:52

Berki Krisztián Melbourne után Denrecenben

Gyerekeknek mondta el, mennyit kell edzeni, hogy olimpiai bajnok lehessen valaki.

Hirdetés

Különleges látogatást tett az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián a Debreceni Egyetem Sporttudományi és Koordinációs Intézet Tornacsarnokában, ahol a Vénkerti DSE utánpótlás tornászaival találkozott.

Az olimpiai bajnok pénteken még Melbourne-ben megnyerte lólengésben a Világkupát, kedden pedig már Debrecenben az utánpótlás tornászokat látogatta meg. Lakatos István, a Vénkerti DSE edzőjének tájékoztatása szerint a több mint 30 tornászpalánta – az óvodásoktól egészen a kisiskolás versenyzőkig – először talajon bemutatózott Berki Krisztiánnak, továbbá a Debreceni Egyetem és a média megjelent képviselőinek, majd a világbajnok egy közel félórás bemelegítést tartott a kicsiknek, lazító- és nyújtógyakorlatokkal. A végén a világbajnok a kis versenyzők kérdéseire is válaszolt, és természetesen az autogram se maradhatott el.

Berki Krisztián legközelebb a március 11-i budapesti férfi csapatbajnokságon szerepel, utána pedig két világkupán is részt vesz.

Nagy öröm volt számomra, hogy ellátogattam Debrecenbe. A torncsarnok nagyon szép, rövidesen lesz szivacsgödör is. A gyerekek nagyon ügyesek voltak, sokat beszélgettünk arról is, mennyit kell edzeni ahhoz, hogy valaki olimpiai bajnok lehessen. Örülök, hogy a média is ilyen nagy érdeklődést mutatott –mondta Berki Krisztián.

Lakatos István a Vénkerti DSE edzője így nyilatkozott: – Nagyon nagy öröm ás megtiszteltetés volt az egyesület, a gyerekek és a szülők számára, hogy Krisztián eljött hozzánk, és levezényelt egy gimnasztikát. Beszélgetett a gyerekekkel és azt is elmondta, hogy a nagy eredményeket nem adják ingyen. Ez az esemény rendkívüli módon feldobott mindenkit, az egyetem részéről a díszvendégek is örömmel nyugtázták ezt a látogatást. Büszke vagyok a klubunkra, az országos ranglistán az utánpótlásban jelenleg az 5. helyen állunk, és a 2001/2002-es tanév óta mostanáig tornában, gumiasztalon és akrobatikus tornában összesen 96 aranyérmet szereztünk a  diákolimpiai döntőkön. Remélem, ez a mai látogatás további sikereket hoz majd és ösztönzőleg hat minden kis tornászra.

Berki Krisztián

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés