Hirdetés

Remek debreceni siker Budapesten

Cívishír

2017.01.10. 10:22

Remek debreceni siker Budapesten
Fotó: (archív/cívishír)

Ismét bizonyította tehetségét.

Hirdetés

Remekül sikerült a Heraklész Junior Világkupa a Békessy Béla Vívó Klub kardvívóinak, hiszen a mindössze 13 éves Battai Sugár Katinka élete első U20-as nemzetközi versenyén kiváló vívással a legjobb 64 versenyző közé tudott kerülni.

Csaknem 300 vívó vett részt az év első komolyabb nemzetközi vívóversenyén a budapesti Gerevich Aladár Sportcsarnokban, ahol a debrecenieket ketten képviselték. A verseny legfiatalabb indulójaként a debreceni tehetség, Battai Sugár Katinka, aki élete első junior nemzetközi megmérettetésén vett részt, újfent bizonyítani tudta tehetségét.  

Már az is hatalmas fegyvertény volt, hogy a jóval idősebb, tapasztaltabb sportolók között három győzelmet is aratott a csoportkörben, de az hogy a táblamérkőzések során még egy egyenes ági mérkőzést is nyerni tudott, szinte hihetetlen. A legjobb 64 közé Battain kívül ugyanis még 2002-ben született sportolónak sem sikerült bekerülnie, nemhogy 2003-asnak. A 32 közé jutásért vívott mérkőzésen aztán a debreceni fiatal nagy csatában, 15-10-re kikapott olasz ellenfelétől. Battai Sugár Katinka kiváló vívással végül az 51. helyen végzett.

A férfi kardvívóknál Urbán Ádám nagyszerű vívással 5 győzelem mellett mindössze 1 vereséget szenvedetett a csoportkörben, de a 64 közé már nem tudott bejutni, de így is a mezőny első felében, a 66. helyen végzett.

vívás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés