Hirdetés

Kósa szerint csak egy komoly jelölt van

nso.hu

2017.01.06. 20:22

Kósa szerint csak egy komoly jelölt van

Gyárfásról is beszélt a politikus.

Hirdetés

Az úszöszövetség elnökjelöltjeiről és a korábbi elnökről, Gyárfás Tamásról is elmondta véleményét a sportnapilap internetes portáljának Kósa Lajos. 

A debreceni politikus a vizes világbajnokság előkészületeiről szólva elmondta: jelenleg a munka dandárja zajlik, egy ilyen helyzetben pedig a Magyar Úszószövetségnek, mint szervezőnek, nagyon sok feladata van, vagyis nem maradhat elnök nélkül. Egy esetleges ex lex állapot a FINA-vb megrendezését is veszélyezteti - fogalmazott, majd hozzátette: mindenképpen meg kell választani az új elnököt a vasárnapi közgyűlésen.

A jelölteket így jellemezte Kósa:

A három jelölt közül messze kimagaslik Bienerth Gusztáv, aki korábban már bizonyított. Hornyák Viktor perben és haragban áll az egész úszóvilággal, Tóth István pedig nem igazán fajsúlyos személyiség. 

A debreceni politikust Gyárfás Tamásról, az úszöszövetség lemondott elnökéről is kérdezte a sportnapilap.

Kósa szerint az úszók és Gyárfás között kialakult vita régre nyúlik vissza, nem is tudna igazságot tenni a felek között, és nem is kell, mert szerinte most már előre kell nézni. 

Közös érdekünk, hogy Gyárfás Tamás nemzetközi pozícióit ne veszélyeztessük. Az elmúlt évtizedekben végzett munkáját el kell ismernünk, akárcsak a magyar úszósport eredményeit. Olyan megoldást kell találni, ahol kellő intelligenciával képesek együttműködni a felek. Én ebben reménykedem, és abban, hogy nem marad még egy hónapig elnök nélkül a Magyar Úszószövetség - hangsúlyozta Kósa. 

Kósa Lajosúszó-vb

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés