Hirdetés

Elit társaságba kerültek a kiválóságaink

2016.11.24. 18:02

Elit társaságba kerültek a kiválóságaink

Két debreceni ász lett az Év egyetemi sportolója

Hirdetés

Több mint ötven felsőoktatásban tanuló fiatal, köztük a riói olimpia és paralimpia öt-öt érmese érdemelte ki idén az Év egyetemi sportolója elismerést.

 A díjazottak között voltak a 2016-os sportági felnőtt világbajnokságokon aranyérmet nyert versenyzők, az uszonyos úszásban győztes Kosina Gergő és Senánszky Petra (mindkettő Debreceni Egyetem).

Szintén az Év egyetemi sportolója lett a Rióban kétszeres aranyérmes kajakozó Szabó Gabriella (Edutus Főiskola), a kard egyéniben győztes Szilágyi Áron (Károli Gáspár Református Egyetem), a 100 méteres pillangóúszásban második Cseh László (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem), a 800 méteres gyorsúszásban bronzérmes Kapás Boglárka (Eötvös Loránd Tudományegyetem), valamint a férfi párbajtőrcsapattal ugyancsak harmadik helyet elért Rédli András (Óbudai Egyetem).

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte: akik ezúttal díjat kaptak, megmutatták, hogy a sportot és a tanulást a nehézségek közepette is össze lehet egyeztetni, így mások számára is követendő példaként szolgálnak. A sport fontosságát hangsúlyozva hozzátette: a fizikai és a szellemi fejlődés nagyon fontos záloga a sikeres élet megalapozásának, valamint, hogy a mozgás megteremti az eredményes tanulás minden főbb elemét.  

 

Senánszky PetraKosina Gergő

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés