Hirdetés

Konferenciával és mulatsággal indul a farsangi szezon Debrecenben

vojtinababszinhaz.hu

2018.01.05. 15:20

Konferenciával és mulatsággal indul a farsangi szezon Debrecenben
A tavalyi Dalidó és jó hangulatban telt, fotó: vojtinababszinhaz.hu

A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

Hirdetés

Vízkereszt múltával Dalidóval indul a farsangi szezon. A céhinasok egykori pompás mulatságának hagyományát megidézve a debreceni szakképzők diákjai mutatják meg mesterségbeli tudásukat, inaslevelekkel járható próbák várják a vándorokat; mindeközben maskarások, muzsikusok szórakoztatnak, farsangi étkek csalogatnak.

Programok:

Január 13-án 10-18. között a Kölcsey Központban a Köangaléta Garabonciások gólyalábas ceremóniája, az Alma zenekar koncertje, és a felvidéki CsaVar Színház Asszooony!!! című mesejátéka várja az érdeklődőket.

Január 14-én a Vojtina Bábszínházban 10 órától 13 óráig folytatódik a mulatság: mutatványosok csapnak nagy csinnadrattát, kicsik és nagyok próbálhatják ki magukat az egykori céhinasok játékaiban.

A programok ingyenesek. A Vojtina Bábszínház programjaira regisztrációhoz kötött a részvétel!

A farsanghoz köthetően rendhagyó konferenciának és workshopnak ad otthont január 13-án a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ a Vojtina Bábszínházzal közösen, ahol a bábműfaj létének két nélkülözhetetlen eleme, a fény és az árnyék kap kiemelt szerepet – Blattner Géza sajátos színházi formanyelvét megidézve. 

A konferencia és a workshop mindenki számára nyitott és ingyenes, de – az anyagigények felmérése érdekében – utóbbi regisztrációhoz kötött. Regisztráció: vojtina@vojtinababszinhaz.hu címen 2018. január 10-ig.
ModemDebrecenVojtina Bábszínház

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés