Hirdetés

Betlehemesekkel telik meg Debrecen főtere

fonixinfo.hu

2017.12.06. 10:33

Betlehemesekkel telik meg Debrecen főtere
Fotó: fonixinfo.hu

Két programot is tartogat december 8.

Hirdetés

  • Időpont

    2017.12.08. 17:00

  • Helyszín

    4026 Debrecen, Kossuth tér

Két programot is tartogat december 8-a a debreceniek számára.

Folytatódnak az adventi események: megtartják a XXVII. Nemzetközi Betlehemes Találkozót, valamint a megnyitót követően, 18 órától a Bakator zenekar muzsikál majd.

A betlehemes közösségek a Kárpát-medence minden szegletéből, Kárpátaljáról, Délvidékről, Felvidékről, Erdélyből és a Partiumból, valamint természetesen az anyaországból érkeznek Debrecenbe, hogy megosszák velünk a karácsonyi születés örömhírét. A betlehemes találkozók Debrecen közösségi művelődésében igen fontos szerepet töltenek be, hiszen a központi rendezvénnyel párhuzamosan több mint húsz debreceni külső helyszínen és néhány Debrecen környéki településen lépnek fel a játszók, általuk évente közel tízezer ember kerül közvetlen kapcsolatba e szakrális szokáshagyománnyal. A találkozó ünnepélyes megnyitója 17 órakor kezdődik.

A Bakator 2009 januárjában alakult Debrecenben, törekvésük hűen őrizni a Kárpát-medencei magyar népzenei hagyományokat. A zenekar egyre növekvő ismertsége által igyekszik a figyelmet a Hajdúságra és Érmellékre irányítani, hogy a vidéket újra felfedezzék a magyar népzene szerelmesei, olvasható honlapjukon.
Debrecenadventbetlehem

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés