Hirdetés

Nyúlfőzés, véradás, koncertek: ilyen lesz a 28. Józsai Szüreti Nap

civishir.hu

2017.10.12. 08:34

Nyúlfőzés, véradás, koncertek: ilyen lesz a 28. Józsai Szüreti Nap
Fotó: civishir.hu

Ismert mesterszakács is érkezik Józsára.

Hirdetés

A 28. Józsai Szüreti Napot – Nyúlfesztivált és Ínyencségek Napját október 14-én, szombaton, 9.30-tól rendezi meg a Debreceni Művelődési központ Józsai Közösségi Háza és a Józsai Település- és Közösségfejlesztő Egyesület. Az eseménynek a Józsapark, a Piactér, és a józsai játszótér melletti zöld terület ad helyet. A rendezvény fővédnöke Balázs Ákos önkormányzati képviselő.

A Debreceni Művelődési Központ közleményéből megtudtuk: egésznap változatos programokkal várják a szervezők az oda látogatókat. Már reggel elkezdődik a 14. Nyúlfőző Verseny: az elkészült ételeket a zsűri elnöke, Bede Róbert mesterszakács értékeli majd.

Az esemény keretén belül véradásra is lehetőség lesz, valamint vércukor-, vérnyomás- és testzsírszázalék-mérésre. Az ünnepi köszöntő után a Szeredás Népzenei Együttes zenél a kisszínpadon, majd indul a hintós, szekeres felvonulás. Az ORT-IKI Báb- és Utcaszínház gólyalábas előadását követően ebéd veszi kezdetét. Délután a józsai oktatási és nevelési intézmények műsorával folytatódik a rendezvény: modern-, klasszikus-, és néptánc bemutató, mazsorett és táncház is lesz. A Szélkakas Kompánia népi gyermek játszópark és a Gazsó-játékpark eszközei a gyermekek számára ingyen vehetők igénybe,  kreatív foglalkozások, arcfestés, mustkészítés és kóstolás, pónilovaglás, kiállítások és még sok minden más egésznap elérhető lesz a piactéren és a játszótér melletti zöld területen.

Este a Yulius25, a Privát Affér és a Kísérleti Stádium ad koncertet, majd 20 órától kezdetét veszi a szüreti bál a színházteremben.

szüretDebrecen-Józsa

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés