Hirdetés

Színes programokkal ünnepel Hajdúböszörmény

hajduszoboszlo.hu

2017.09.07. 08:26

Színes programokkal ünnepel Hajdúböszörmény

Városnap.

Hirdetés

Gasztronómia, kulturális és családi rendezvények, valamint konferencia és kiállítások – ez a kínálata az idei városnapi programoknak Hajdúböszörményben. 

Szeptember 10-én a gasztronómiáé a főszerep, ekkor a Bocskai Gyógyfürdő területén egész napon át izgalmas ízekkel, kulturális programokkal várják a családokat a Bezermeni Vigasságok szervezői.
Vasárnap pedig az ünnepi istentisztelet mellett a „Szeresd a várost” futóverseny kínál kikapcsolódást.

Szeptember 11-én a Bocskai-szobor koszorúzását követően a szakemberek történelmi konferencián a reformáció helyi vonatkozásait járják körül, majd pedig Iskolateremtők, avagy mit adott a reformáció? címmel időszaki kiállítás nyílik a Hajdúsági Múzeumban.

Szeptember 12-én Nyakas Miklós történész Kiről, miről neveztek el utcát Hajdúböszörményben? című előadását követően Fülöp Sándor emlékkiállítása nyílik a Sillye Gábor Művelődési Központban.

Szeptember 13-án emlékezik a város a hajdúk 1609-es Böszörménybe telepítésére. Elsőként a Tessedik Sámuel Kertbarátkör kertészeti kiállítása, majd a testvérvárosok köszöntése és a Báthory-szobor koszorúzása szólítja meg a lakosságot. Ezt követően az ünnepi képviselő-testületi ülésre kerül sor a város főterén, ahol a városi kitüntetéseket is átadják. A programok sora az idén 65 éves Bocskai Néptáncegyüttes műsorával zárul.

Hajdúböszörmény

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés