Ilyen még sosem volt a Lovardában!

civishir.hu

2017.03.20. 08:30

Ilyen még sosem volt a Lovardában!

Élő szerepjáték.

Hirdetés

A Tudjukki élő szerepjáték Macbeth történetén alapul, de feltűnnek a Lear király, a III. Richárd és a Szentivánéji álom szereplői is. A legenda szerint a Macbeth drámájához fűződő számtalan kísérteties eset után a dráma főszereplőjének még a nevét sem lehet kiejteni. Ezt tiszteletben tartva a LARP során Tudjukki-ként hivatkozunk a kulcsfigurára.

Az alapkonfliktust egy új, titokzatos anyag, a Turánium felfedezése adja, mely úgy tűnik, megoldja Sqóciában az energiahiányt. A Turánium segítségével ugyanis sqót tudósok képessé váltak elektromossággá alakítani a szomorúságot, ezzel két legyet ütve egy csapásra. Vannak azonban, akik nem értenek egyet Rílkirály totális hatalmával és a Turánium erőmű építésével. Mások inkább sok kicsi Turánium erőművet akarnak, sőt vannak, akik egyáltalán nem használnának Turániumot.

A főbb szerepekben  

Döbrösi Laura (Lady Tudjukki),
Kertész Luca (33. Rihanna),
Paizs Miklós (Rílkirály)
Roszik Hella (Hekaté)
Péntek13 zenekar is.  

Az élő szerepjátékra kétórás improvizációs workshop készíti fel a résztvevőket. 

Az élő szerepjáték a résztvevők számára érthetővé teszi, hogy a különböző érdekcsoportok hogyan tudják saját céljaik mentén befolyásolni a döntéseket, ahelyett, hogy más csoportok, vagy a tágabb közösség érdekei érvényesülnének. Az, hogy mi lesz a játék kimenetele, melyik megoldás és csoport kerül előtérbe a résztvevőktől függ – mondta Lohász Cecília, az Energiaklub munkatársa.

Lovarda, március 22., 13.00-19.30

Lovarda

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés