Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Enni, inni hívnak Egerbe!

| 2016. 07. 01. | 11:28:00
Kökény Attila, Tabáni István, Mujahid Zoltán is énekel. Ingyenes a belépés.
Enni, inni hívnak Egerbe!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eger legnagyobb fesztiválján számos koncert, családi és szabadidős program ígér felhőtlen kikapcsolódást.
A már huszadik Egri Bikavér Ünnep az évek során Eger legnagyobb borgasztronómiai fesztiváljává nőtte ki magát. A négy napon át tartó programsorozatra több tízezer emberre számítunk, akiknek az egri belváros szomszédságában, a kivételes adottságú Érsekkert környezetében igazi borgasztronómiai élményben lehet részük.

A fesztiválon itt lesz az Egri borvidék szinte összes jelentős borászata, több mint 100 féle Egri Bikavér, Egri Csillag és rozé, valamint tokaji bor szerepel a kínálatban, a minőségi nedűkhöz pedig ebben az évben is éttermek ajánlanak helyben készített, egyedi fogásokat. Az idei Egri Bikavér Ünnepen először más borvidéknek is bemutatkozási lehetőséget biztosítunk, így a fesztivál díszvendége ebben az évben a Tokaj-Hegyalja Világörökségi borvidék és turisztikai célterület lesz.

Gazdag programkínálat

Ahogyan a korábbi években, most is ingyenes a belépés a fesztivál területére, ahol a borgasztronómiai kínálaton túl számos koncerttel és kiegészítő programmal várja az érdeklődőket Eger Város Hegyközsége. Két helyszínen több tucat zenekar szórakoztatja majd a vendégeket, az Egri Bikavér Színpadon fellép többek között a Balkan Fanatik, a Hot Jazz Band, a Kerekes Band és a VI. Szepesi György Bárzenész Találkozó nyitókoncertjén Kökény Attila, Mujahid Zoltán és Tabáni István. Az Egri Csillag Színpadon dj-k, vendégeik és különböző formációk a nagyszínpadtól eltérő stílusú zenéket játszanak; négy napon át számos fellépő váltja egymást, itt lesz sok más mellett a Fran Palermo, Hó Márton, Szabó Benedek és a Galaxisok is. Az egri Part Egyesület égisze alatt működő színpadnál ebben az évben is fényfestéssel teszik hangulatosabbá az egyébként is varázslatos környezetet.

Az Egri Bikavér Ünnep szervezője, Eger Város Hegyközsége és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség két éve egy hosszabb távú megállapodást kötött, amely egyik fontos eleme, hogy a szervezet tagjai zsűrizik a fesztivál ételeit. A legjobb étel kiválasztásánál különösen fontos szempont, hogy az mennyire harmonizál a kínált Egri Bikavérrel. Az eredményhirdetésre a fesztivál szombati napján kerül sor, amikor kihirdetik az Egri Bikavér Ünnep legjobb borát is. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ebben az évben a Magyar Fesztivál Szövetség és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös szakmai értékelése alapján a XX. Egri Bikavér Ünnep kiérdemelte a Gasztroélmények Éve 2016. ajánlást.
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Dobrev Klára előre hozott választásról beszélt Debrecenben
Dobrev Klára előre hozott választásról beszélt Debrecenben
A politikus szerint nincs idő várni 2026-ig.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.