Történelmi meccsre készülnek a debreceni Gladiátorok

Makranczi László

2015.09.25. 14:27

Történelmi meccsre készülnek a debreceni Gladiátorok
Egy korábbi válogatón (balról jobbra): Roják Richárd, Harsányi Tamás, Illés Roland, Mózes Dániel (Fotó: Makranczi László)

A címeres mezben bizonyíthatnak.

Hirdetés

A magyar amerikaifutball válogatott története első összecsapására készül szeptember 27-én Budapesten, Csehország ellen. Nemzeti csapatunk több heti felkészülést követően mutathatja meg élesben, hogy mit tanult Lee Hlavka szövetségi kapitánytól és edzői stábjától. Az elmúlt egy hónapban két keretszűkítésen is átesett a válogatott, amely után csak a legjobbak kaphatnak esélyt, hogy bizonyítsanak a címeres mezben. Az idei Divízió II-győztes Debrecen Gladiators-ból két jelenlegi játékos, Roják Richárd és Harsányi Tamás is átesett a rostán, mellettük a cívisvárosiak egykori védője, Mózes Dániel is ott lehet a vasárnapi csehek elleni összecsapáson. Érdekesség még, hogy a védelem koordinátora az a Karim Trabelsi, aki a Gladiators egyik alapítója és korábbi vezetőedzője.

Azt láttam a játékosokon, hogy nagyon élvezték az elmúlt hetek edzéseit – mondta Lee Hlavka szövetségi kapitány. – Mindannyian megértették, hogy mennyire fontos a hazájukat képviselni az első válogatott meccsükön. Emiatt is nagyon nehéz volt kiválasztani, hogy kik maradjanak bent a keretben. Úgy gondolom, hogy a csehek elleni mérkőzés elején nagy előny lesz számunkra, hogy az ellenfél nem ismer minket, hiszen nem tudnak belőlünk felkészülni. Nálam mindig is a győzelem volt az alapvető elvárás. A támadósornak az elejétől a végéig jól kell játszania és remélem, hogy a védelem is keményen állja majd a sarat.

A Csehország elleni felkészülési mérkőzést követően október 10-én Magyarország Szerbiával játszik Belgrádban, hogy kijusson a B-csoportos Európa-bajnokságra. A csehek elleni találkozó szeptember 17-én lesz Budapesten 15 órától a BVSC-Stadionban. Azonban az összecsapás helyszíne változhat az esős időjárás miatt, amelyről a Magyar Amerikai Futball Szövetség honlapján (mafsz.org), illetve facebook-oldalán részletesebben is tájékozódhatnak

Játékosaink mondták a válogatottról:

Harsányi Tamás (linebacker): Örülök, hogy a válogatott tagja lehetek, mindig is ez volt a célom, hogy a legjobbakkal játszhassak együtt. Nagyon jók a többiek, ezért minden edzésen ki kell adnom magamból a maximumot. Az edzések kemények, pörgősek sokféle feladattal, hogy fel tudják mérni pontosan a képességeinket. Úgy érzem, a csapat egyre összeszokottabb mindenki kezdi megismerni a másikat, vannak még kisebb nagyobb hibák, de folyamatosan javítunk rajta. Az edzések nagyon sokat segítenek a fejlődésemben, mivel külön edző foglalkozik velünk, végig figyelnek minket, illetve kijavítanak, ha kell. Emellett lehet tanulni még a tapasztaltabb játékosoktól is. Mind a csehek, mind a szerbek válogatott formájában régebb óta működnek, sokkal tapasztaltabbak is ez által. Mindkét meccs nagyon kemény lesz, de ha mindenki a saját képességének megfelelően játszik, én hiszem, hogy megverhetjük őket.

Mózes Dániel (linebacker): Az edzések kemények, mindenki nagyon hajt és odateszi magát. Nagyon sok tehetséges játékos van, fiatalok, idősebbek vegyesen. Magas szinten kell

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés