Hirdetés

A debreceniek Budapestre mennek Rosszcsontokat verni

2015.07.08. 13:32

A debreceniek Budapestre mennek Rosszcsontokat verni
(Fotók: Pallagi Péter)

A Gladiátorok már csak egy lépésre vannak a bajnoki címtől.

Hirdetés

A Debrecen Gladiators a Szekszárd Bad Bones-szal méri össze erejét a Magyar Amerikaifutball Liga Divízió II-jének döntőjében.

A Gladiátorok már csak egy lépésre vannak attól, hogy megnyerjék a Divízió II. idei kiírását, ám az ellenfél, a Rosszcsontok rossz ómennek számítanak. Amióta a Bad Bones a bajnokságban szerepel, a Debrecennek még nem sikerült megvernie. Emellett a Gladiators-nak a döntőkben való szereplés sem jelent túl sok jót, hiszen a felnőtt csapat összesen négy finálét játszott, ám egyiket sem nyerte meg. Ez az idény viszont mást rejtegethet a hajdúságiak számára, mivel alapszakasz-győztesként jutottak a rájátszásban, ahol az elődöntőben magabiztos 40-14-es sikert értek el a Zala Predators ellen hazai pályán. Most viszont a Gladiátoroknak a fináléban kell bizonyítaniuk.

A Szekszárd Bad Bones 3 éve aktív részese a nagypályás bajnokságnak. Az első két szezonjában bravúros teljesítménnyel jutott a legjobb négy közé, ám onnan már nem tudták kvalifikálni magukat a döntőbe. Egészen idáig! A Rosszcsontok az idei alapszakaszt szintén veretlenül zárták, ám pontkülönbségük gyengébb volt, mint a Gladiators-é, így másodikként jutottak a rájátszásba. Ennek ellenére ők is automatikusan az elődöntőben kezdhették a playoff-ot, ahol a Budapest Eagles-t fogadták hazai pályán. Ugyan azon a meccsen szorosan alakult az első félidő, de a második játékrészben végül elhúzott a Szekszárd és 26-6-ra nyert. De számukra is csak most jön majd az igazi kihívás.

„A tavalyi évhez képest egy sokkal erősebb kerettel vágtunk neki a szezonnak, amely az alapszakasz során be is bizonyosodott” – mondta Kovács Zoltán, a Debrecen Gladiators defensive koordinátora. – „A támadósor és a védelem is kimagasló teljesítményt tudott nyújtani, legalábbis a pontok tekintetében. Tekintve, hogy egy viszonylag fiatal átlagéletkorú csapatunk van, ez az együttes már hosszú ideje arra törekszik, hogy a régi magasságokba emelje a csapatot. Tavaly ami nálunk hiányzott, az most kiegészült a szolnoki játékosokkal, így csak még ütőképesebb keretünk lett. Tudjuk a Szekszárd erősségeit és gyengeségeit. Ebből felkészülünk, de számítunk arra is, hogy váratlant is húzhatnak. Nagyon nehéz mérkőzést várunk, de szerintem most mi nyerünk.”

A Debrecen Gladiators-Szekszárd Bad Bones MAFL Divízió II-es finálét július 11-én 13.30-tól rendezik a budapesti ELMŰ-Stadionban.

Makranczi László

Galéria

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés