Hirdetés

Kiábrándító! A Loki a saját közönségét büntette

2016.03.12. 17:09

Kiábrándító! A Loki a saját közönségét büntette
Sokk!

Rémálom: a debreceniek csúnyán leégtek hazai pályán.

Hirdetés

Az eltiltott Takács helyett Sidibére szabta a center szerepét Kondás Elemér, egyébként nem szolgált meglepetéssel a Loki kezdője a Honvéd ellen. Visszakerült a sérüléséből felgyógyuló Holman Dávid, így joggal vártunk látványos támadójátékot a piros-fehérektől.

Mire ezt leírtuk, ránk zúdult a hidegzuhany: egy jobb oldali beadás után Eppel fejelt a debreceni kapuba, és még csak a 4. percben jártunk (0-1). Fel volt adva a lecke a DVSC-nek!

A Kondás-csapatot – boksznyelven szólva – megfogta a nem várt, korai gól. Kellet negyedóra, mire kitisztultak a fiúk a pofontól. Az elsőtől. A 26. percben jött azonban az újabb megrendítő találata a Honvédnak: Eppel szerzett labdát egy kapu előtti kavarodásban, és lövése után a labda utat talált a debreceni kapuba (0-2).

A második sokk után Vasziljevics is kis híján betalált, s ekkor már füttyszó jelezte az elégedetlenséget. A DVSC ugyanis csak passzív szereplője volt a Honvéd játékának. Meddő mezőnyfölénye arra sem volt elég, hogy Horváth kapus legalább megdolgozzon egy kicsit a pénzéért.

A 38. percben jött a K. O.! Hidi Patrik 20 méterről, kapásból lőtte ki a jobb sarkot (0-3). Gyönyörű gól volt, el kell ismerni.

Kurva gyenge!

– kezdték az ultrák, és bekapcsolódott az „úri” közönség is. A szurkolók reakciója abszolút érthető volt: a DVSC 38 perc alatt úgy kapott három gólt hazai pályán, hogy közben egyetlen épkézláb helyzetet sem tudott összehozni.

Negyvenöt perc rémálom után Kondás Elemér kettős cserével próbálta menteni a menthetetlent. Tisza és Bódi jött Korhut és Horváth helyére. Egyik cserének sem volt jelentősége, mert továbbra is a Honvéd előtt adódtak lehetőségek. Miközben a Honvéd kapujában Horváth akár piknikezhetett is volna a szép gyepen, Radosevic a hazai oldalon ide-oda repkedett. A 74. percig (!) kellett várni az első Loki-helyzetig: Tisza szabadrúgása után a gólvonal előtt fejjel szabadított fel Baráth honvédos.

Mi a fasz van?

– kérdezte a türelmetlen debreceni drukker. Hát nem kaptunk rá választ. Vélhetően azért, mert nincs.

A legszomorúbb az egészben az, hogy a végeredmény a debreceniekre nézve hízelgő. A helyzetek alapján ugyanis a Honvéd még ennél is nagyobb különbséggel nyerhetett volna!

Kondás, maradj!

– skandálta a végén a kispesti tábor.

Ezen már csak mosolyogtunk. Kínunkban.

Labdarúgó NB I., 25. forduló:
DVSC-Honvéd 0-3 (0-3)
Nagyerdei Stadion, 2327 néző. Vezette: Kassai (Bozó, dr. Varga)
DVSC: Radosevic - Lázár, Mészáros, Brkovics, Korhut (Tisza 46.) - Horváth Zs. (Bódi 46.), Varga J., Szakály, Ferenczi (Jovanovic 65.) - Holman - Sidibe
Honvéd: Horváth A. – Botka, Lovric, Bobál, Baráth - Nagy G. (Márton 90.), Hidi, Vasziljevics, Szilágyi, Eppel (Vermes 78.) – Youla (Holender 63.)
Gól: 0-1 Eppel (4.), Eppel 0-2 (26.), 0-3 Hidi (38.)
Sárga lap: Botka (23.), Nagy G. (67.), Holman (77.)

Widget powered by WhatstheScore.com

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés