Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kudarc! Az Újpest ellen is megégett a Loki

| 2018. 03. 10. | 17:09:00
A debrecenieknek továbbra sem megy a foci...
Kudarc! Az Újpest ellen is megégett a Loki
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szombati munkaidőben fogadta a Loki az Újpestet, fogjuk erre azt, hogy azért is voltak 17 ezerrel kevesebben a Nagyerdei Stadion lelátóin, mint a 2014-es stadionavatón, amikor a debreceniek 3-1-re verték a lilákat.

A debreceniektől már joggal várta el a közönség, hogy mutassanak valamit a futball tudományából, hiszen az előző két bajnokin finoman szólva nem ment a játék, hazai pályán egy kínos vereség is becsúszott, de az alacsonyabb osztályú Dorog elleni kupacsatákon sem volt igazán meggyőző a Herczeg-gárda.

A 6. percben máris ziccerbe került a DVSC: Varga Kevin remekül ugratta ki Takácsot, aki tiszta helyzetben lőhetett is volna, de önzetlen akart lenni, gyenge passza azonban nem jutott el Sós Bencéig az újpesti tizenhatoson belül. Sajnos nem az volt a taktika, hogy a pirosak nekiesnek a liláknak, kiegyenlített mezőnyharc zajlott fél óráig, csak a félidő hajrájában élénkült meg a játék, néhány ígéretes debreceni akciónak köszönhetően. Egy ilyen révén jutott szabadrúgáshoz Loki, az újpesti kaputól 17 méterre, de Bódi a jobb kapufa mellé helyezett.

Annyit mindenesetre elkönyvelhettünk a szünetben, hogy hirtelen formajavulás nem következett be a DVSC-nél…

Szünet után sokkal nagyobb lendülettel estek neki egymásnak a felek. A produkció már kezdett a közönségszórakoztató játékhoz hasonlítani! Az 53. percben egy szép akció végén Könyves centerezett jobbról, a kapu elé berobbanó Sós pedig szorongatott helyzetben mellé durrantott. Az eset után Takács hevesen tizenegyest reklamált, amiért Iványi sárgával büntette.

 Az 58. percben ennél sokkal nagyobb baj érte a Lokit: megszerezte a vezetést az Újpest. Lábról járt a labda a liláknál, Novothny a debreceni védőket lerázva lépett ki, majd 14 méterről védhetetlenül lőtt a debreceni kapuba.

0-1

Egy perc múlva jöhetett volna a debreceni válasz, de Ferenczi lökete után a labda centikkel a hosszú sarok mellett zúgott el. A 70. percben Bódit vágta fel Litauszki a kaputól 17 méterre, Tőzsér számára ideális szögben. A debreceni csapatkapitány lába ezúttal rosszul sült el.

A DVSC nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, ami sikerült is, de előbb meg kellett úsznia egy nagy újpesti helyzetet. Jobb oldali szöglet után Novothny zavartalanul fejelhetett az ötösről, Nagy Sándor verve volt, de a lécet segítségül hívta. Rögtön ezután, a 75. percben az újpesti tizenhatoson belül Könyves ajándékba kapott egy labdát az ügyetlenkedő Pajevics kapustól és Burekovic hátvédtől, azt megköszönve pedig az üres kapuba helyezett!

1-1

Jót tett a hajrának, hogy mindkét együttes bátran a győzelemre játszott, de az égiek úgy írták meg ennek a derbinek a forgatókönyvét, hogy a lilák legyenek boldogok a végén. A 90. percben egy lendületes támadást Tischler Patrik fejezett be góllal, a teljes debreceni védelem asszisztálása közepette.

1-2

A DVSC a tavaszi szezonban továbbra is vérszegény teljesítményt mutat, és semmi ok a bizakodásra, ami még akkor is igaz, ha az Újpest elleni rangadó második félidejében helyenként már láttunk focit a fiúktól. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nettó átlagkereset: 417 ezer forint
A nettó kereset mediánértéke 340 700 forintot ért el.
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.